3. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİMİZ BAŞLIYOR

27 Ağustos 2021

3. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİMİZ BAŞLIYOR

Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor. 28-29 ve 30 Ağustos tarihlerinde yapılacak Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali’nde Bisiklet Şenliği, Uçurtma Şenliği ve Streetball Turnuvası gibi renkli etkinliklerin yanı sıra 29 Ağustos Pazar günü Ceylan Ertem, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise ünlü sanatçı Haluk Levent sahne alacak.

Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri 28 Ağustos Cumartesi günü Kentpark’ta saat 16.00’da Streetball Turnuvası’nın başlaması ile start alacak. 7 kategoride düzenlenecek olan ve 52 takımın kayıt yaptırdığı Streetball Turnuvası 3 gün sürecek ve kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı saat 23.00’da verilecek.

PAZAR GÜNÜ BİSİKLET VE UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

Festivalin ikinci günü ise Kentpark’ta saat 15.30’da Bisiklet Şenliği ile başlayacak.  29 Ağustos Pazar günü saat 15.30’da Kentpark’ta toplanacak olan bisiklet tutkunları saatler 16.00’ı gösterdiğinde Kuşbahçe Mevkii’ne doğru pedal çevirmeye başlayacaklar. Bisiklet Şenliği’ne katılacak bisiklet tutkunlarının Kuşbahçe Mevkii’ne varmasının ardından saat 16.30’da da Uçurtma Şenliği düzenlenecek. Uçurtma Şenliği’nde vatandaşlarımıza ücretsiz uçurtma dağıtılacak ve çeşitli ikramlarda bulunulacak.

Uçurtma Şenliği’ne katılmak isteyen vatandaşlarımız için 29 Ağustos Pazar günü saat 15.00’da Veliköy Mahallesi eski Belediye Binası önünden, saat 15.15’te Kızılpınar Atatürk Mahallesi eski Belediye Binası önünden ve saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi Amfi Tiyatro önünden ücretsiz araçlar kaldırılacak.

CEYLAN ERTEM SAHNE ALACAK

Uçurtma Şenliği’nin sona ermesinin ardından saatler 21.00’ı gösterdiğinde Kentpark’ta sevilen sanatçı Ceylan Ertem sahne alarak, birbirinden güzel eserlerini Çerkezköy halkı için seslendirecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE YAPILACAK

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl Atatürk Caddesi’ndeki altyapı çalışmaları nedeni ile Hükümet Konağı önünde yapılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Pazartesi günü saat 09.30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak. Ardından saat 09.45’te Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban Hükümet Konağı’nda tebrikleri kabul edecek.

ASKERİ BİRLİKLER GEÇİT TÖRENİ YAPACAK

Tebrigat Töreni’nin ardından Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız ve Belediye Başkanımız Vahap Akay saat 10.00’da tören alanında bulunan mülki erkanın, askeri birliklerin ve halkımızın Zafer Bayramını kutlayacaklar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli bir subay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapılacak. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunacak, halk oyunları gösterileri sahnelenecek ve 3. Tugay Komutanlığı’nda görev yapan birlikler tarafından geçit töreni yapılacak. Geçit töreninin ardından Hükümet Konağı önündeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erecek.

30 AĞUSTOS'TA HALUK LEVENT SAHNE ALIYOR

Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali 30 Ağustos Zafer Bayramı Kentpark’ta saat 21.00’da düzenlenecek olan ve muhteşem sesi ile herkesi büyüleyen ünlü sanatçı Haluk Levent’in vereceği unutulmaz konser ile taçlanacak.

STREETBALL TURNUVASI ÖDÜLLERİ VERİLECEK

30 Ağustos Zafer Bayramı günü düzenlenecek olan Haluk Levent konserinin ardından Streetball Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek ve ardından Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali sona erecek.

HERKES DAVETLİ

Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali’ne tüm Çerkezköy ve bölge halkının davetli olduğunu belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Pandemi tedbirlerini elden bırakmadan açık havada gerçekleştireceğimiz Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali’nde ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında tüm hemşerilerimizi ve bölge halkımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.  28 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı sona erecek olan Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivalimize tüm hemşerilerimiz davetlidir” dedi.