21 DERSLİKLİ OKULUN TEMELİNİ CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ATTI
21 DERSLİKLİ OKULUN TEMELİNİ CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ATTI

2 Haziran 2016

   Kızılpınar Ülkü Sokak’ta düzenlenen 21 derslikli okulun temel atma töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay gerçekleştirdi. Sözlerine törene katılan CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tekirdağ CHP Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları ve katılan konuklara teşekkür ederek ve “Hoş geldiniz” diyerek başlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bugün Sayın Genel Başkanım Tekirdağ’ın üçüncü büyük ilçesi Çerkezköyümüzde, böylesine önemli bir günde, sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bir kere daha hoş geldiniz” dedi.

ÇERKEZKÖY BULUŞMA NOKTAMIZ OLDU

   “İlçemizin nüfusunun %85’i ülkemizin çeşitli illerinden, Tekirdağımızın ilçelerinden almış Çerkezköyümüz, Van’dan, Edirne’den, Erzurum’dan, Amasya’dan, Kırklareli’nden buraya işi için, aşı için gelmiş hemşerilerimiz ile buluma noktamız oldu Çerkezköy” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay şunları söyledi:

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

   “ 2 yıllık görev süremiz boyunca, Büyükşehir belediyemiz ve İlçe Belediyemizle beraber ortak olarak söz verdiğimiz hizmetlerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Seçim beyannamemizde, 30 Mart 2014 öncesinde ne söz verdiysek hepsini yerine getirmek için bugün mücadele ediyoruz.

KAYITSIZ KALMADIK

   Bugün Türkiye’ye örnek olacak projelerden bir tanesidir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçede 11 Okul Projesi. ‘Okul yapmak Belediye’nin görevi değildir’ eleştirilerine biz kısmen doğrudur diyoruz. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevidir diyoruz. Ancak burası nüfusu hızla gelişen Çerkezköy’de yatırımı yetersiz kalan, ikili öğretimlerde kalabalık nüfuslarda okuyan öğrencilerimize, çocuklarımızın, evlatlarımızın sıkıntılarına bizler ve Büyükşehir Belediye Başkanımız, Büyükşehir Meclisimiz ile beraber kayıtsız kalmadık.

ÖZELLİKLE KIZILPINAR’I İSTEDİK

   Dolayısı ile her geçen gün nüfusu artan, her yıl bir okul ihtiyacı doğan Çerkezköy’e bizler sosyal demokrat Belediyecilik anlayışını göstermek üzere bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bunu Kızılpınar’da özellikle istedik. Burası Çerkezköy’ün en hızlı büyüyen mahallesi, nüfusunun göç alan en büyük mahallelerinden biri olan Kızılpınar’da bu okulun yapılmasını istedik. Sıkıntılarınızı biliyoruz, ikili öğretimlerle, kalabalık sınıflarda çocuklarımız, evlatlarımız sıkıntıdalar. Milli Eğitim müdürümüz buradalar. O sıkıntıları biliyor. Dolayısı ile bu sebeple bunu Kızılpınar’da olmasına hassasiyet gösterdik, Sayın Başkanımız da takdir gösterdiler.

OKUL İHTİYACIMIZ VAR

   Şimdi bugün burada sadece okulumuzun temelini atmıyoruz. Geleceğimize de temel atıyoruz. Dolayısı ile bir kere daha ifade edelim, Çerkezköy’ün her geçen gün nüfusu artan, Türkiye’nin en önemli nüfus artışını gösteren bir ilçenin okul yatırımına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul yatırımına ihtiyacı var. Bunu buradan özellikle ifade etmek istiyorum.

ÖNCE ALTYAPI SONRA ÜST YAPI

   Sayın Genel Başkanım, 1990 yılında Kızılpınarımız Belediye oldu. Nüfusu 2 bin 500, 3 bin civarlarındaydı. 26 sene sonra, bugünlerde nüfusu 30 bini geçmiş, belde belediyesi kapanmış bir mahalle olarak Kızılpınarımız bir mahalle olarak bugün Çerkezköy’ün bir mahallesi. Çok kötü yönetilmiş bir Kızılpınar teslim aldık. Sıkıntıları biliyoruz. Sabrınızın kalmadığını da biliyoruz. Ancak Kızılpınar’da yaşayan vatandaşlarımıza biz bugün müjdeler ile geldik. Altyapı ile ilgili müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanımız birazdan verecek. Altyapının temelini atacağız ve ondan sonra üst yapı çalışmalarını yaparak, seçim döneminde verdiğimiz tüm sözleri teker teker yerine getireceğiz. Asfaltı, kaldırımları, altyapısı tamamlanmış bir Kızılpınar’ı, yaşanacak bir mahalleyi sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

ALBAYRAK’IN DEĞİL HEPİMİZİN PROJESİ

   Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlerine konuklara “Hoş geldiniz” diyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin tek başına Kadir Albayrak’ın projesi olmadığını, 11 Belediye Başkanı ve 60 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi’nin ve onları seçen halkın projesi olduğunu söyledi.

CEBİMİZ DOLU GELDİK

   “Buraya gelirken cebimiz boş gelmedik, dolu dolu geldik” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “35 bin nüfusa ulaşmış bir Kızılpınar’da maalesef kanalizasyon ve altyapının olmaması Tekirdağ’ın bir ayıbıdır. İşte biz bu ayıbı kaldırıyoruz, ihalesini yaptık, 1 ay sonra temelini atacağız. Hayırlı olsun” dedi.

KÜLTÜR SARAYLARINI BİZE VERİN ÇIKIŞI YAPTI ÇERKEZKÖY’E KÜLTÜR SARAYI MÜJDESİ VERDİ

   Çorlu ve Tekirdağ’da 15 yıldır bitirilemeyen iki tane Kültür Sarayı Projesi’nin olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bitiremeyecekseniz bize verin ben Büyükşehir Belediyesi olarak bitireyim. Bunun için Kültür Bakanlığına Valilik kanalı ile talepte bulunduk. Yine Çerkezköy’ün çok önemli bir ihtiyacı var, Kültür Sarayı ihtiyacı. Onun da müjdesini buradan veriyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

EN GÜZEL İŞLERDEN BİRİ OKLU TEMELİ ATMAK

   Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. “Hepinize merhabalar” diyerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim hayatımda en güzel işlerden birisi bir okulun temelini atmak. Çünkü bizim güzel bir Türkiye’ye, beraber yaşayacağımız bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. O Türkiye’de çocuklarımızın çok iyi okuması, onlara her türlü imkanın sağlanması lazım. Eğer çocuklarımız okursa Türkiye geleceğe güvenle bakar. Çocuklarımız iyi yetişirse anne ve baba olarak bütün çocuklarımız ile kıvanç duyarız, övünç duyarız.

BİZ SOSYAL DEMOKRATIZ BİZ İNSANIMIZI SEVİYORUZ

   Az önce programı sunan arkadaş ‘Sosyal demokrat bakış açısı’ diye bir cümle kullandı. Ne demek sosyal demokrat? Sosyal demokrat demek vatandaştan toplanan her kuruş verginin hesabını millete veren demektir. Yani sizler vergi ödüyorsunuz, vergi dairenize kaydınızın olup olmaması hiç önemli değil. Belediye gelir elde ediyor buradan. Belediyelerin bir görevi hizmet vermek, ama o hizmetin nasıl yaptığını ve maliyetinin ne kadar olduğunun da hesabını millete vermesi lazım. O açıdan iki Belediye Başkanımızla bu güzel tesisin temelini atacağız, kaça mal ettiğini, nasıl mal ettiğini anlatacak. Düşünün Milli eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken yatırım çocuklarımızı düşündüğümüz için, evlatlarımızı düşündüğümüz, onların anne ve babalarını düşündüğümüz için biz yerine getiriyoruz. Çünkü biz sosyal demokratız, çünkü biz insanımızı seviyoruz.

HAYIRLI OLSUN

   Genç ve yetenekli bir Belediye Başkanınız, Allah’ı var aynı zamanda yakışıklı bir Belediye Başkanınız var. Size iyi hizmet ediyor değil mi? Siz onu seviyorsunuz, biz de onu çok seviyoruz. Büyükşehir belediye Başkanımızı ve diğer Belediye Başkanlarımızı da seviyoruz. Emin olun Tekirdağ mahallesi ne olursa olursa olsun, ilçesi ne olursa olsun Türkiye’nin yıldızı yapmaya kararlıyız. Hepinize en içten selam ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlı olsun” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un konuşmasının ardından 21 derslikli okulun temeli törene katılan konukların katılımı ile atıldı.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU