BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAHAP AKAY AKSARAYLILARA KONUK OLDU
BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAHAP AKAY  AKSARAYLILARA KONUK OLDU

14 Mart 2019

  Kızılpınar Mahallemizde bulunan Aksaraylılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, geride kalan 5 yılda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, önümüzdeki 5 yılda yapacağı projeleri de Dernekte bulunan vatandaşlarımızla paylaştı

   Görev yaptığı 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün 10 mahallesinde sen-ben demeden, senden-benden demeden hizmet etmeye gayret ettiklerini belitten Başkanımız Akay, “5 yıl evvel bu sokaklarda gezerken verdiğimiz sözlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirerek, şimdi sizlerin huzuruna çıkıyoruz. Mazbatayı alıp, Belediye’nin kapasından içeri ‘Bismillah’ deyip girerken, parti rozetimi çıkardım ve ‘Herkesin Belediye Başkanı olacağım’ dedim. 5 yıl boyunca bu anlayışla kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek hizmet ettik.

   Bu hizmet yarışında eksik olduğumuz, ulaşamadığımız, hata yaptığımız noktalar elbette olmuştur. Ama 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün tüm mahallelerine, 7 bölge, 81 ilden vatandaşlarımıza ayrım yapmadan hizmet etmeye, verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret ettik. Şimdi birileri çıkıp bu emekleri yok sayarsa, kusura bakmasınlar karşılarına dikiliriz” dedi.

KIZILPINAR’DA ALT YAPI BİTTİ, ÜST YAPI TAMAMLANIYOR

   Göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını anımsatan Başkanımız Vahap Akay, “Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 78 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi” diye konuştu.

KIZILPINAR’A 22 ADET YENİ PARK YAPACAĞIZ

   Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkanımız Vahap Akay, “Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte diğer 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Diğer mahallelerimizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi.

KAVAK DERE ISLAH EDİLDİ

   Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunu olan Kava Dere’nin yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile ıslah edildiğini, artık dereden pis koku, kanalizasyon ve kimyasal atıkların akmadığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, dere ıslahı yapılırken 39 gecekondunun kaldırıldığını ve bu vatandaşlara 2 yıllık kira yardımında bulunulduğunu kaydetti. Başkanımız Akay, “Ayrıca Yıldırım Beyazıt Mahallemize 14 bin metrekare alan üzerine Naim Süleymanoğlu Parkı’nı kazandırdık. Önümüzdeki dönem Kava Dere’nin etrafını park ve yaşam alanı haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

VELİKÖY DÜĞÜL SALONU HİZMETE AÇILDI

   Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonunu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay,  Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallemizde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını kaydetti. 5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Suyu’ndaki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, artık Küçük Sanayi Sitesi, İmar Sitesi, Kartal Sokak gibi noktalardaki yüzlerce ev ve iş yerini suyun basmadığını ifade etti.

KÜLTÜR MERKEZİ VE KENT PARKI ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRDIK

   Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve 14 Mart Perşembe günü hizmete açılacağını belirten Başkanımız Akay, “Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etap da tamamlanarak, hizmete açtık. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafını yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık.

118 NOKTADA PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI YAPTIK

   Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk. Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına modern bir şekilde açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk. Binlerce çocuğumuz aileleri ile birlikte burada güzel vakit geçiriyor” dedi.

KIZILPINAR’A KAPALI PAZAR YERİ KAZANDIRDIK

   Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkanımız Vahap Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu” dedi.

DAHA FAZLA OKUL YAPILMASI GEREKİYOR

   Belediyenin sorumluluk alanlarında olmayan konularda da önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar’da geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu sorunların çözümü için çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar’da yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

ÇERKEZKÖY-KIZILPINAR YOLU AYDINLATILDI

   Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu anımsatan Belediye Başkanımız Akay, “Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz” dedi.

MAHALLE EVİMİZ EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ

   İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde, 3. adımının ise Bağlık Mahallesi’nde atıldığını anımsatan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Mahalle evimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için bir eğitim yuvası haline geldi. Kadınlarımız burada komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor, kendilerini geliştiriyor ve sosyal hayata dahil olma fırsatı buluyor. Çocuklarımız da bilgisayar odası ve kütüphanede ders çalışıp ödevlerini yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK

   Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza 11 ay evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

   Önümüzdeki 5 yıl için Çerkezköy Meydan Altı Otopark Projesi, Kent Meydanı Projesi, trafiği rahatlatmak için Altıyol Kavşağı’na bat-çık projesi, Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan Projesi, Kızılpınar’a ve Bağlık Mahallelerine Kapalı Spor Salonları Projesi, Kızılpınar’a Stat Projesi, Çerkezköy’e Şehir Stadyumu Projesi, Macera Park, Yapay Gölet gibi birçok yeni projelerinin olduğunu belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde vatandaşlardan destek istedi.

 

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU