BU VATANA, BU BAYRAĞA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ
BU VATANA, BU BAYRAĞA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ

19 Mayıs 2023

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 104. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kentimizde muhteşem bir atmosferde kutlanırken, Kentpark’ta binlerce hemşerimiz ile buluşan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bizler 19 Mayıslara sahip çıkmak için buradayız. Bu vatana, bu bayrağa sahip çıkmak için buradayız. Bu vatanı sokakta bulmadık diye haykırmak için buradayız” dedi.


Çerkezköy’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Fener Alayı’na binlerce Çerkezköylü katılarak, ellerinde meşaleler ve ay yıldızlı bayraklarımız ile birlikte marşlar söyleyerek Kentpark’a yürüdüler. 
KALBİ MEMLEKET SEVGİSİ İLE ATAN HEMŞEHRİLERİM
Fener Alayı’nın Kentpark’a varmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan coşku ile okundu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sahneye çıkan Belediye Başkanımız Vahap Akay sözlerine “Kıymetli genç arkadaşım; 19 Mayıs’ın bağımsızlık ateşini içinde yaşatan, nabzı Cumhuriyet ile birlikte atan, kalbi, memleket sevgisiyle, vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle dolup taşan, benim sevgili kardeşlerim, abilerim, ablalarım, komşularım” diyerek başladı.
İLK ADIMIN AYAK SESLERİNİN ADIDIR 19 MAYIS
“Bu güzel gecede, bu coşkulu gecede, hepinizi en derin sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay, 19 Mayıs 1919 tarihinin bir başlangıç, aziz vatanın hürriyet ve bağımsızlığı için Anadolu topraklarında atılan ilk adımların ayak sesleri olduğunu belirterek, “Bir Başlangıç 19 Mayıs. Bu aziz vatanın hürriyeti ve bağımsızlığı için Anadolu topraklarına attığı o ilk adımın ayak sesleri. Gözlerini vatan topraklarına dikenlere başkaldırının sesi. Tüm dünyaya haykırışın adı 19 Mayıs.
BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ
Yarım kalan aşkların, sil baştan sevdaların adı 19 Mayıs. Yeşerecek yepyeni umutların, yeniden başlamanın, mutlu yarınların, her şeye rağmen bırakmadan, ‘Buradayım’ diyebilmenin adıdır 19 Mayıs. Büyük Türk Milleti’nin tüm dünyaya haykırışı, ‘Biz bitti demeden bitmez’ diyebilmenin adıdır 19 Mayıs” ifadelerini kullandı.
DESTANSI BİR MÜCADELENİN ADIDIR 19 MAYIS
Uzun yıllar boyunca cephelerde yüzbinlerce canını veren, yorgun ve fakir bir ulusun destansı bir mücadeleye 19 Mayıs 1919’da başladığına dikkat çeken Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Uzun yıllar boyunca, cephelerde yüzbinlerce canını vermiş, yorgun ve fakir bir ulusun, zor ve ağır şartlarda bir ateşkesin ve bu zor şartlarda dahi kendinden başka, tahtından başka hiçbir şey düşünmeyenlerin, Vahdettinlerin, beceriksiz, zavallı Damat Feritlerin içinden çıkarak hedefine şaşmadan, cesurca yürüyenlere,  bize yol gösterenlere sevginin adıdır 19 Mayıs” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
NEDEN BURADAYIZ?
İşte bu akşam, 104 yıl önce;  umutların bittiği, tükendiği o anda, içeride ve dışarıda türlü düşmanlıklarla mücadele edebilen, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların,  vatan toprağı Canım İzmir’e çıktıklarında dahi umudunu yitirmeyenlerin, o bağımsızlık mücadelesini anlamak, onlardan ilham almak için buradayız bu akşam.
YOKTAN NELERİ VAR ETTİĞİMİZİ HATIRLIYORUZ
Neden buradayız bu akşam? Neden her 19 Mayıslarda buluşuyoruz meydanlarda? Neden yürüyoruz yan yana, kol kola? Hatırlıyoruz! Yan yana geldiğimizde, omuz omuza verdiğimizde, yoktan neleri var ettiğimizi hatırlıyoruz. Yan yanayken aynı gemide, Karadeniz’in hırçın dalgalarından Anadolu’ya korkmadan yol alan bir avuç cesur yüreği!
GÜÇ VEREN SESİNİ HATIRLIYORUZ
Hatırlıyoruz! Sonra bir mısranın sesi çınlıyor kulaklarımızda. diyor ki mısranın sesleri ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini’ diyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güç veren sesini hatırlıyoruz kulaklarımızda.
MİLLİ MÜCADELEDE BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ
İşte 19 Mayıs’ın gerçek sahipleri, genç arkadaşlarım, genç kardeşlerim. Bu toprakların geleceği, tıpkı bugün gibi 104 yıl evvel de bizlere, sizlere emanet edildi.  104 yıl evvel, 19 Mayıs’ta başlayan Milli Mücadelede ne bedeller ödendi.
AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK BİZİM
Bu topraklarda yaşayan, gözlerini Atatürk’ün açtığı yola, gösterdiği hedefe diken genç arkadaşlarım. Biz memleketin 7 coğrafyasında aynı acıları yaşayanlarız. Birlikte aynı Türküleri söyleyen, ayrısı, gayrısı olmayan çocuklarıyız biz.
AYNI BAYRAK ALTINDA KARDEŞİZ BİZ
Halayları çeken biziz, horonları tepen biziz, vals yapan da biziz, dans eden de biziz. Dizlerini yere vura vura, başı dik, gururla Zeybek oynayan da biziz, aynı bayrak altında kardeşiz biz. 
BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMA ZAMANI BUGÜN
Bugün bizi bekleyen aydınlık geleceğe, ona umutla bakma zamanı. Ayrılıklardan, ayrışmalardan, ötekileştirmelerden, kavgalardan uzak, birbirimize tutunarak, güç alarak, kalple, aşkla, sevgiyle bu topraklara sahip çıkma zamanı bugün.  
CUMHURİYETİ HEP BİRLİKTE GÜÇLENDİRECEĞİZ
Bu ülkenin gençleri, aydınlık Türkiye’nin mimarları bizleriz. Şimdi aynı marşları birlikte haykırarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, geçmişimizden, tarihimizden ders alarak, kurduğu Cumhuriyeti hep birlikte güçlendireceğiz” dedi.
BU VATANI SOKAKTA BULMADIK DİYE HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ!
Coşkulu konuşmasını “Bizler, 19 Mayıslara sahip çıkmak için buradayız. Bu vatana, bu bayrağa sahip çıkmak için buradayız. Bu vatanı sokakta bulmadık diye haykırmak için buradayız. Memleketi aydınlık yarınlarla buluşturmak için, sımsıkı sarılıp, el ele tutuşup, ‘Sanmasınlar asla seni benden ayrı’ diye şarkılar söylemek için buradayız. 
ATATÜRK SEVGİNİZ HİÇ BİTMESİN
Biz buradayız! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Bu güzel 19 Mayıs gecesinde, tüm hemşerilerime, genç arkadaşlarıma sevgilerimiz, saygılarımı gönderiyorum. Atatürk sevginiz hiç bitmesin. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” diyerek tamamlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın Kentpark’ı dolduran binlerce vatandaşımızı selamlamasının ardından sahneye sevilen grup KÖFN çıkarak birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköy halkı için seslendirdi.
Fener Alayı ve Kentpark’ta düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Belediye Başkanımız Vahap Akay’n yanı sıra CHP İl Başkanı Volkan Nallar, İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Metiner, Saadet Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Kart, Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı,  CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, DEVA Partisi İlçe Başkan Vekili Enes Kemal Kaya, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Veysel Karakoç, Belediye Başkan Yardımcılarımız Enver Bayram, Nedim Yılancı ile Meclis Üyelerimiz ve binlerce vatandaş katıldı.

 

 

DİĞER HABERLER
HOŞ GELDİN NEFES BEBEK

HOŞ GELDİN NEFES BEBEK

Çerkezköy Belediyesi çalışanları Betül ve İbrahim Erman Sakallı çiftini evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözlerini açan ‘Nefes Bebeğe’ de ‘Hoş Geldin Bebek Paketi’ hediye...

DEVAMINI OKU
KENT ORMANI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

KENT ORMANI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında bulunan 58 hektarlık alanın 20 yıllık kiralama ihalesini 2023 yılının başında kazanan Çerkezköy Belediyesi’nin, içerisinde biyolojik göletin de olduğu Kent Or...

DEVAMINI OKU
GELENEKSEL MAHALLE İFTARLARIMIZ BAŞLADI

GELENEKSEL MAHALLE İFTARLARIMIZ BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 yılından beri her Ramazan Ayı’nda geleneksel gerçekleştirdiği mahalle iftarları Kızılpınar ve Fevzipaşa Mahallelerimizde kurulan iftar sofraları ile yeniden başladı. Çer...

DEVAMINI OKU
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ 109 YAŞINDA

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ 109 YAŞINDA

Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, şehitlerimiz de saygı...

DEVAMINI OKU
“RAMAZAN AYI’NDA SAĞLIKLI BESLENME” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

“RAMAZAN AYI’NDA SAĞLIKLI BESLENME” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Özel Optimed Hastanesi’nin katkıları ile “Ramazan Ayı’nda Sağlıklı Beslenme” konulu seminer düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü taraf...

DEVAMINI OKU
ARIÇ AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ARIÇ AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Arıç Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözle...

DEVAMINI OKU
RAMAZAN KÜLTÜR GEZİLERİMİZ BAŞLADI

RAMAZAN KÜLTÜR GEZİLERİMİZ BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul Sultan Ahmet Camii ve Edirne Selimiye Camii gezileri başladı.   11 Mart Pazartesi günü başlayan...

DEVAMINI OKU
ERZAK KOLİLERİNİN DAĞITIMINA BAŞLANDI

ERZAK KOLİLERİNİN DAĞITIMINA BAŞLANDI

Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak kolisi...

DEVAMINI OKU
AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON TL’LİK YARDIM

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON TL’LİK YARDIM

Kentimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine Çerkezköy Belediyesi tarafından son iki ay içerisinde 1 milyon TL’lik nakdi yardım yapıldı. Çerkezköy’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri i...

DEVAMINI OKU