BU ZAFER, HAK VERİLMEZ ALINIR DİYENLERİN ZAFERİ!
BU ZAFER, HAK VERİLMEZ ALINIR DİYENLERİN ZAFERİ!

30 Ağustos 2019

   30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılı Çerkezköy’de büyük bir coşku ve heyecan ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu akşam gerçekleştirilen Fener Alayı ve Mabel Matiz Konseri Çerkezköy’deki coşkuyu tavan yaptırırken, Fener Alayı ve konsere binlerce Çerkezköylü katıldı

   Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu akşam saat 20.45’te gerçekleştirilen Fener Alayı’na binlerce Çerkezköylü katılırken, Çerkezköy Belediyesi önünde toplanan coşkulu halk, ellerinde meşaleler ile marşlar söyleyerek, Kent Park’a yürüdü.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ AKAY HİTAP ETTİ

   Fener Alayı Korteji’nin Kent Park’a varmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile hazırlanan video gösterildi ve ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay gelerek, Kent Parkı dolduran binlerce vatandaşımıza hitap etti.

ANADOLU TOPRAĞI UYANIYOR

   Konser alanını dolduran coşkulu kalabalığı selamlayarak ve kutlamalara katılımından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Saat 5’e 5 var, dağlar aydınlanıyor. Bir yerlerde bir şeyler yanıyor. Gün ağardı ağaracak, kokusu tütmeye başladı; Anadolu toprağı uyanıyor. Bir anda, kalbi bir şahin gibi göklere salıp ve pırıltılar görüp. Ve çok uzak, çok uzak bir yerlere çağıran sesler duyarak. Bir müthiş ve mukaddes macerada ön safta, en ön sırada, şahlanıp ölesi geliyor insanın” diyerek sözlerine başladı.

SAAT KAÇ?

   “Topçu Evvel Mülazımı Hasan’ın yaşı yirmi birdi. Kumral başını gökyüzüne çevirdi, kalktı ayağa. Baktı, yıldızları ağaran muazzam karanlığa. Şimdi bir hamlede o kadar büyük, öyle şöhretli işler yapmak istiyordu ki!” diye konuşmasına devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bütün ömrünü ve hatırasını ve yedi buçukluk bataryasını ağlanacak kadar küçük buluyordu. Yüzbaşı sordu:

-Saat kaç?

-BEŞ.

-Az sonra demek…

VATAN, TOPRAK VE HÜRRİYET İÇİN!

   98955 tüfek ve Şoför Ahmet’in 3 numaralı kamyonetinden yedi buçukluk şınayderlere, on beşlik obüslere kadar bütün aletleriyle vatan uğrunda yani toprak ve hürriyet için ölebilmek kabiliyetleriyle birinci ve ikinci ordular Baskına hazırdılar. Alaca karanlıkta, bir çınar dibinde beygirin yanında oturan sarkık, siyah bıyıklı süvari çizmeleriyle atladı atına. Mavi gözlü Başkumandan baktı saatine.

TOPÇU ATEŞİYLE BÜYÜK TAARRUZ BAŞLADI

   -Beş otuz…Başladı topçu ateşiyle birlikte Büyük Taarruz…”

Büyük Usta Nazım Hikmet’in mısralarında Büyük Taarruzu böyle anlattığını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şanlı zaferimizin yıldönümünde meydanları dolduran tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bugün 30 AĞUSTOS. Dumlupınar’da tarihin akışını değiştiren cesaretimizin ve inancımızın 97. Yıldönümü.

BÜYÜK ZAFERİN YILDÖNÜMÜ

   Bugün bir milletin en temel hakkı olan tam bağımsızlığın bedelini kanla ödediği, emperyalizme karşı tek vücut olup direndiği büyük zaferin yıldönümü. Bugün bir halkın millet olma mücadelesinin, uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yıldönümü. Bugün karanlıklar içerisinde hiçbir aydınlık ümidi yokken, dünya yüzünde son Türk Devleti’ne vücut veren muhteşem emeğin yıldönümü.

COŞKU VE HEYECANIMIZ BÜYÜK

   Şimdi 97 yıl sonra, yıldönümünde coşku ve heyecanımız büyük. Büyük zaferimizi kutluyoruz!.. Gururluyuz… Ve bir görevimizde bu büyük zaferi küçümseyenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere bir kez daha hatırlatmak.

GERÇEK BİR HALK DESTANI TARİH YAPRAKLARINA KOLAY YAZILMADI

   Bugün 30 Ağustos.  ‘İYİ BİL, İYİ TANI’ diye bir kez daha burada haykırmak görevimiz. Çünkü tarih, mücadele etme azminin sembolü olan bu büyük zaferi kolay yazmadı. Emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmak için ilk defa sömürgeciliğe karşı durabilmek için yazılan gerçek bir halk destanı o yapraklara kolay yazmadı.

BU ZAFER HEPİMİZİN

   Tarihler dize geldi bugün. Dumlupınar’da kulaklar çınladı bugün. Hatırla Afyon Ovası’nı! Hatırla Sakarya’yı! Bugünü hatırla! Adın gibi iyi bil. 30 Ağustos bugün iyi tanı. Bu zafer hepimizin!”

   30 Ağustos’un hepimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin zaferi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanımız Vahap Akay konuşmasını şöyle tamamladı:

MEHMETÇİĞİMİN ZAFERİ

   “Bu zafer Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta milletinin istikbalinin peşinde koşanların zaferi. Bu zafer ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin. Bu zafer boyun eğenlerin değil direnenlerin, bu zafer cepheden cepheye mermi taşıyan anaların, kızıl ufuklarda gencecik canını feda eden kınalı kuzuların, MEHMETÇİĞİMİN zaferidir.

ONURUMUZA ZAHİP ÇIKACAĞIZ

   Bu tarih bizim gururumuz! Bu tarih bizim onurumuz. ONURUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ!.. İşte bizler dünyada hiçbir millete nasip olmayan ve bu şanlı zafer ile yeniden vatan yapılan bu toprakların bu kahramanlık destanına sahip çıkacağız.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ

   ‘Hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz’ diyenleri. O sathı terk etmeyerek canlarını feda eden, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi haykıracağız.

VE ANLATACAĞIZ!

   Ve anlatacağız; Sisli, serin ve karanlık gecede ağır ağır Kocatepe’ye çıkan mavi gözlü Başkomutanın işareti ile duyulan bir tek top sesini, Sonra top sesi ile zangırdayan Kocatepe’yi anlatacağız. Özgürlük mücadelesinin oluk oluk İzmir’e aktığını;  Dağlarda yanan ateşleri, parıldayan yıldızları anlatacağız.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü HAYKIRACAĞIZ!

   Süvari birliğinin dörtnala girdiği İzmir’i, al yıldızlı bayraklarla donanmış caddelerini, dağlarında çiçekler açan İzmir’i anlatacağız. Afyon Ovası’nda bir devin sessizce nefes alışını ve sonra ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diye haykıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü haykıracağız.

DİYOR Kİ ŞAİR MISRALARINDA;

‘Bir tutkudur Mustafa Kemal.

Nice sevdalara değişilmeyen.

Yitirilmiş Kasımlarda açan umuttur.

Bir baştır vazgeçilmeyen.

Bir türküdür Mustafa Kemal.

Suskun ağızlarda söyleşir durur.

Çaltı Burnundan gözetir denizi.

Köroğlu’nda bağdaş kurup oturur.

Bir inanıştır Mustafa Kemal.

Yurdun dört yönünde bir çağdır yaşayan.

Sarmış kolları ile çepe çevre ulusu.

Sakarya boylarından Akdenize taşıyan.

Bir anlamdır Mustafa Kemal.

Bel Kahveden dürbünü ile seyrediyor İzmiri.

Özgürlük diyor, al atının üstünde.

Kırıyor kılıcı ile tutsak eden zinciri.

Ve bir bayraktır Mustafa Kemal.

Çekilmiş kalelere rüzgarda dalgalanan

Bozkırın bağrında yol alan kağnılara

Işık tutan, güç veren, yol bulan.’

İşte bizler; Bu gururlu zafer gecemizde, yeniden aydınlık yarınlarımıza ışık tutan, bize güç veren, kurtuluş destanımızın baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün izinde yürüyeceğimizi hep birlikte haykıracağız. Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

MABEL MATİZ UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

   Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın coşkulu konuşmasının ardından ünlü sanatçı Mabel Matiz sahneye çıkarak, birbirinden güzel eserlerini Çerkezköylüler için seslendirdi. Çerkezköylülere unutulmaz anlar yaşatan ünlü sanatçı Mabel Matiz’e Belediye Başkanımız Vahap Akay tarafından çiçek takdim edildi ve Çerkezköy’e unutulmaz bir gece yaşattığı için teşekkür edildi.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU