ÇERKEZKÖY ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NE KAVUŞTU
ÇERKEZKÖY ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NE KAVUŞTU

14 Mart 2019

   Yeri Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi bugün düzenlenen tören ile hizmete açıldı

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Otogarı’nın yanında 27 milyon TL’lik yatırım ile hizmete açılan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kültür Merkezi ile ilgili verilen brifingin ardından kürsüye alkışlar eşliğinde Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay geldi.

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

   Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Belediye başkanımız Vahap Akay, “bugün büyük bir coşku ve heyecan, bugün büyük bir mutluluğu büyük bir onur büyük bir gururla 5 yıl evvel bu toraklara hizmet etme sevdası, hizmet etme aşkı ile seçildiğimiz, göreve geldiğimiz günden bu yana yeni bir mutluluğu ve yeni bir gururu Çerkezköy’de hemşerileri ile paylaşıyor olmanın coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu coşkuya, heyecana ortak oldunuz” dedi.

VERİLEN MÜCADELELER VE EMEKLER VAR

   Bu mutlulukları, bu heyecanları yaşamak için verilen mücadeleler, emekler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bu yola omuz koyanlarla engellemek için çaba gösterenlerin mücadelesi var. Bunun sonunda yalanları ve iftiralara görmek var. Eserlerimizin ortaya çıktığı anlarda bile bir sürü sıfatları olan insanların senin ismini telaffuz edememesi, seni görmezden gelmesi çalışmalarına şahit olmak var” ifadelerini kullandı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, kimseyi üstün görmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır; herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır; önüne sonsuz engeller yığacaklardır, fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil, küçük, bir hiç sayarak, kimseden yardım görmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bütün bunlardan sonra da 'büyük' derlerse söyleyenlere gülüp geçeceksin” dediğini hatırlatan Belediye Başkanımız Akay, Atatürk’ün bu toprakları kazıya kazıya kurtarmak için verdiği mücadeleyi bu sözlerle ifade ettiğini kaydetti.

ATATÜRK’ÜN EVLATLARIYIZ

   “İşte bizler, Atatürk’ün çocuklarına öğretilen mücadele azmi tam da budur” diye sözlerine devam eden Başkanımız Vahap Akay, “Biz onun bize öğrettiği mücadeleyi örnek olan Atatürk’ün evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

BİRİLERİNİN HESAPLARI BAŞKA OLABİLİR

BİZİM HAYALLERİMİZ VAR

   Birilerinin Belediye Başkanlığı görevi için kafalarında başka başka hesaplar yaparken, “Biz bir toprak alanda, çocuklarımızın taştan kale yaparak top oynadığı yere bir hayal kurarız” diyen başkanımız Vahap Akay, “Daha sonra o alanlara sunni çimli bir saha, bis basketbol, bir voleybol sahası yaparız. Sonra geçer karşısına çocuklarımızı izleriz. Daha önce zifiri karanlık olan alanlarda bugün binlerce çocuğumuzu birlikte oynarken görürüz. Onları seyrederiz, onların gözündeki mutluluğu tarifsiz yaşarız.

MUTLULUK DUYARSIN

   Sonra köhne bir Pazar Yeri’nde Pazar yaptığımız günler aklımıza gelir. Sonra o alan modern bir Pazar Yeri’ne dönüşür o alan. O modern alanda kendimizi seçim çalışması yaparken buluruz. Sonra bataklık bir alana gidersin, çamur içiresinde, bataklık içerisindedir. Sonra uğraşırsın, didinirsin, mücadele edersin o alanı modern bir spor kompleksi haline getirirsin. Sonra bir maç seyrederken, çekirdek çıtlatırken o spor yapan gençlerin güzelliğini görmekten mutluluk duyarsın.

KOCA YÜREKLİ KADİR BAŞKAN

   Sonra bir mahalle kokudan dökülür. Ortaya koca yürekli bir Büyükşehir Belediye Başkanı çıkar ortaya, derenin kıyısında yürür, o bölgedeki bataklık kenarındaki çocukları görür, mahallelinin dertlerini, sıkıntılarını görür ve zifiri karanlık, berduştların cirit attığı, kap karanlık bir alan bir Kent Meydanı, binlerce çocuğun buluştuğu Kent Meydanı ortaya çıkar. İşte böyle koca yürekli bir Belediye Başkanı ile çalışıyor olmanın mutluluğunu yaşarsın” dedi.

BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZ BU

   “Kimin ne derdi vardır, kimlerin Belediye Başkanlığı için ne hesabı vardır ben bilmem” diye konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Kadir Başkanımın da, benim de Belediye Başkanlığımdan anladığı hizmet anlayışı tam da budur” diye konuştu.

KADİR BAŞKANDAN ALLAH BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN

   1984 yılında ilkokula giden Vahap Akay’ın tiyatro seyretmeye Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ne gittiğini, 35 sene sonra Belediye Başkanı olduğunu yine tiyatro izlemeye Halk Eğitim Merkezi’ne gitmek zorunda kaldığını belirten Belediye Başkanımız Akay, “Sonra Allah kısmet eder, millet te müsaade eder 35 sene sonra o öğrenci Vahap Akay Belediye Başkanı olur. Ve yine bu defa tiyatrolar getirmeye başlar ve Halk Eğitim Merkezi’ne gitmek zorunda kalır. Çerkezköy’ün 35 yıllık kaderini değiştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan Allah bin kere razı olsun” açıklamasında bulundu.

SÖZ NASIL VERİLİR VE TUTULUR?

   Atatürk Kültür Merkezi’nin 2017 yılının 6. ayında temelinin atıldığını ifade eden Belediye Başkanımız Akay, Çerkezköy’e Kültür Merkezi’nin daha önceki stratejik planlarda sürekli olduğunu belirterek, “2009 yılında bu topraklarda dolaşırken bazı sözler verilmiş. Bir çok hikayesi var, çok detaya girmeyeceğim. Temel atma da demiştim ki ‘Birileri söz verdi ama temel böyle atılır’ demiştim. Şimdi diyorum ki o söz nasıl verilir, nasıl yerine getirilir sizlerin takdirine bırakıyorum. Allah herkese tutabileceği sözleri vermeyi ve yerine getirmeyi nasip etsin” dedi.

MÜCADELE İÇİNDE 5 YIL GEÇİRDİK

   “Bizler bu mücadeleyi verirken birileri bizleri yok saymaya, karalamaya, küçümsemeye çalışırken, yapılanları görmezden gelmeye çalışırken bunlar tutmayınca bunlarla iftira atmaya, karalamaya çalışırken biz hiç birine aldırmadan başımız dik, alnımız ak bu milletin karşısına çıktık ve gerekeni de yaptık” diyen Belediye Başkanımız Akay, “Bu sözleri söyleyenlerin dediklerine gülüp geçen, sadece işi ile, görevi ile ilgilenen, verdiği sözleri yerine getirmekle mücadele eden bir 5 yıl geçirdik. Bu sebeple bizler dünü unutmadan, bugünü hatırlayarak, değişimi Çerkezköylü hemşerilerimle paylaşarak, yaşayarak geleceğe sizlerle beraber gururla, mutlulukla, emin adımlarla yürüyoruz.

KADİR BAŞKANIMLA BİRLİKTE GELECEK 5 YILA YÜRÜYORUZ

   Hedefimiz kısır tartışmaların, kısır çatışmaların uzağında, siyasette her şeyi kucaklayarak, ben demeden, sen demeden, benden demeden, ayırmadan, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, bu topraklara gelen memleketimin 7 coğrafyasından gelen tüm hemşerilerimle gururla, mutlulukla, huzurla buluşan, her anı paylaşan, iyi günü paylaşan, zor zamanı paylaşan, her zaman her yerde kucaklaşmaya çalışan, paylaşmaya çalışan bir anlayışla, hangi siyasi partilisin demeden herkese eşit mesafede duran, görev anlayışını bilen, yapacaklarını bilen, herkesi sarıp sarmalayan, kucaklayan bir anlayışla 5 yıl boyunca hizmet ettik. Sizlerden aldığımız güçle de yeni döneme Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

GAZA GELME İLE BELEDİYE BAŞKANI OLUNMUYOR

   Siyasette Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliklerine getirilme tarihlerinin belirli olduğunu belirten Belediye Başkanımız Akay, “Bizi bu göreve bu millet getirdi. Birilerinin dediği gibi gaza gelinerek Belediye Başkanı olunmuyor arkadaş. Bizleri bu göreve getiren bu millete, bu insanlara bir defa saygılı olmayı öğreneceksin. Görevi veren milletine güveneceksin. O yüzden çıkıp kendini bu millete doğru anlat. Doğru anlatabilirsen ne ala. Ben 5 yıl boyunca vatandaştan, milletimden aldığım bu vazifenin sorumluluğunu bilen, bununla yaşayan bir Belediye Başkanıyım. Dolayısı ile bu işler gaza gelme ile olunmuyor, gaza gelerek Belediye Başkanı da olunmuyor. Belediye başkanı da yapan milletin ta kendisidir. O yüzden sen de millete saygılı olacaksın. Bunun başka bir çaresi yok” diye konuştu.

KİMSEYE MEYDANI BOŞ BIRAKMAM

   Hiç kimsenin mikrofonu eline alıp, atıp tutması ile meydanları boş bırakacak biri olmadığının altını çizen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Şimdi dün demişler ki ’Adını Salıncak Belediyesi’ koyacaklarmış. Millete park yapmışız, bahçe yapmışız adını Salıncak Belediyesi koyacaklarmış. Yav arkadaş, sen 5 sene evvel bu topraklarda, bu insanların parkına, bahçesine gidemeyecek durumda olduğunun farkında mıydın acaba? O zaman bu memlekette neler yaşanıyordu? Sen neredeydin, bunlardan haberin var mıydı acaba? Bu insanlar, bu vatandaşlar kapısının önündeki parka, bahçeye gidemeyecek, bu insanı durumdan dahi Çerkezköy’ü uzaklaştırmış durumdaydınız. Çerkezköy’ü yeni yeşil alanları ile, 118 noktasında yaptığımız park ve bahçe çalışmaları ile Kadir Başkanımın emeği ile bir büyük KENT PARK ile buluşturduk. O Kent Park senin ‘İki Salıncak’ demenle değerini kaybetmez. Biz o parklarda, bahçelerde bir anneye, çocuğunu parka götürme özgürlüğünü geri teslim ettik. Sen bu özgürlüğü bile bu insanların zamanında elinden almışsın elinden.

SALINCAK SÖYLEMİNE SERT TEPKİ

   Bu memlekette kumarhaneye dönen, horoz döğüştürülen parklar, bahçeler vardı. Şimdi anneler, çocuklar gururla, mutlulukla bu park ve bahçelerde buluşabiliyorlarsa, senin 5 yıl evvel unuttuğun Tepe piknik Alanı’na o insanlar o dönemde giremiyordu bugün ise mutluluk içerisinde, kardeşlik içerisinde, yan yana piknik yapabiliyorlarsa, çocuklarını mutluluk içerisinde oynatabiliyorlarsa bunu bu 5 yıllık dönemde Çerkezköy Belediyesi başardı. Senin öyle ‘Salıncak Belediyesi’ demene papuç bırakacak ta değiliz.

TEŞEKKÜR ETTİ

   O yüzden kim ne anlatırsa anlatsın, ne yaptığını bilen, ne işler yaptığını bilen bir görev anlayışı ile 5 yıldır bu görevi yapıyoruz. Bu görev süresinde beni yalnız bırakmayan kıymetli yol arkadaşlarım Meclis Üyelerime, bu inşaatın yapılmasında emeği geçen, katkı koyan Çerkezköy Belediyesi’nin değerli personellerine, her defasında bu çalışmalarda bizlerin yanında olan, beraber olan Belediyemiz çalışanlarına, bu desteği bizlerden esirgemeyen Çerkezköylü hemşerilerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

   5 yıl boyunca Çerkezköy halkından aldığı emaneti en iyi şekilde taşımak için elinden geleni yaptığını ve bu topraklara hizmet etmeye çalıştığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Şimdi yeniden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımla beraber el ele, kol kola, omuz omuza yeni Çerkezköy’ün yeni 5 yılı için bir büyük mücadelenin arifesindeyiz. Seçime 18 gün kala yeni hedeflerimizi, projelerimizi kapı kapı gezerek anlatmaya çalışıyoruz. Çıktığımız bu yolda inşallah Allah bizleri sizlere mahcup etmeden yeni 5 yılda hep beraber yol alacağız. Sizlerle beraber el ele, kol kola 2024’e kadar ‘Sevdamız Çerkezköy’ demeye devam edeceğiz. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

   Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygün ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

ÇERKEZKÖY ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

   13 Haziran 2017 tarihinde 27 milyon artı KDV bedelle temeli atılan Çerkezköy Kültür Merkezi, bodrum, zemin ve iki normal kattan oluşuyor ve 14 dönümlük bir alan üzerinde projelendirildi. 12 bin 674 metrekare toplam inşaat alanının olduğu Kültür Merkezinin içerisinde çeşitli boyutlarda 3 adet toplam 294 kişilik sinema salonu, 238 kişilik bir adet tiyatro salonu, çocuklar için 185 metrekarelik çocuk oyun alanı bulunuyor.

   Kültür Merkezi’nin zemin katında 735 kişilik konferans salonu,  236 kişilik nikah salonu ve bu birimlere hizmet eden çiçekçi, fotoğrafçı, kuyumcu, büfe ve 5 adet kafeterya bulunmakta.

   Birinci normal katta 950 metrekare çok amaçlı sergi salonu, 9 adet sanat atölyesi ve bilgisayarların bulunduğu Teknik Kütüphane bulunmakta. İkinci normal katta bir adet bilim eğitim sınıfı, bir adet görsel sanatlar sınıfı, bir adet felsefe sınıfı, 2 adet plastik sanatlar sınıfı, 5 adet çok amaçlı derslikler yer almakta. 10 dönümlük te Kültür Merkezi’nin otopark alanı ve bahçesi mevcut.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU