ÇERKEZKÖY’DE MUHTEŞEM CUMHURİYET KUTLAMASI
ÇERKEZKÖY’DE MUHTEŞEM CUMHURİYET KUTLAMASI

29 Ekim 2019

   Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı kutlamaları Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve on binlerin katılımı ile gerçekleşen muhteşem Cumhuriyet Yürüyüşü ve Ferhat Göçer konseri ile taçlandı.

   İki gündür süren Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yılı ve Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı kutlamaları bu akşam düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve ardından on binlerin katılımı ile gerçekleşen Ferhat Göçer konseri ile final yaptı. Konser öncesi sahneye çıkarak duygu ve anlam yüklü bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, “96 yıl önce, ‘Padişah, Sadrazam, tek adamlık, sultanlık’ diyen değil, ‘Milletin kaderini yalnızca ve yalnızca millet belirler’ diyen, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye yani ‘Cumhuriyet’ diyenler sayesinde bu meydanlarda olduğumuzu unutmayacağız” dedi.

MUHTEŞEM CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

  Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve Kent Park’taki konser alanında son bulan Cumhuriyet Yürüyüşüne binlerce Cumhuriyet sevdalısı Çerkezköylü katılırken, yürüyüşe katılan Çerkezköylüler ellerinde bayraklar sallayarak, söylenen marşlara coşku ile eşlik ettiler. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Cumhuriyet Yürüyüşünün konser alanına varmasının ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve geçmişten bugüne ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımız coşku ile söylendi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ AKAY’DAN DUYGU VE ANLAM YÜKLÜ KONUŞMA

   İstiklal Marşımızın okunmasının Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet konulu video izlendikten sonda ardından konser alanını dolduran coşkulu on binlere bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Vahap Akay sözlerine “Kıymetli hemşerilerim,  Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. ve en büyük bayram Cumhuriyet Bayramımızın 96. Yıldönümünde, meydanlarda bizlerle buluşan, bu coşku ve heyecanı paylaşan tüm hemşerilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladı.

BUGÜN EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ

   “Bugün, en büyük bayramımız; Bugün, savaşarak kazanılan zaferin taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün yıldönümü. Heyecanımızın, mücadelemizin, inancımızın Cumhuriyetimizin yıldönümü” diye konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Umudumuzun, mutluluğumuzun adı Cumhuriyet; Sevgimizin, aşkımızın, tutkumuzun adı Cumhuriyet. ‘Hakkımı istiyorum’ diye bağıranın, ‘Kadınım’ diye haykırmanın adı Cumhuriyet. İşini seçebilmenin, sevdiğini seçebilmenin, yaşamını seçebilmenin adı Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET SAYESİNDE MEYDANLARDAYIZ

   “Büyük acılarla kurulan, büyük emeklerle yoktan var edilen bir büyük mucize Cumhuriyet. Ve bizler Cumhuriyet sayesinde meydanlardayız” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Cumhuriyeti koruyup kollamak. Cumhuriyeti kuranları minnetle anmak hepimizin boynunun borcudur” dedi. “96 yıl önce, ‘Padişah, Sadrazam, tek adamlık, sultanlık’ diyen değil, ‘Milletin kaderini yalnızca ve yalnızca millet belirler’ diyen, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye yani ‘Cumhuriyet’ diyenler sayesinde bu meydanlarda olduğumuzu unutmayacağız” diye coşkulu konuşmasına devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay şunları söyledi:

MİLLİ SINIRLAR İÇİNDE VATAN BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ

   “Tutsaklığa boyun eğerek sömürgeciliği kabul edenlerle değil, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek mücadele edenler sayesinde bu meydanlardayız. Kaçıp giden korkaklar yüzünden değil; ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz’ dedikleri için bu meydanlardayız. Bizler bugün Sevr paçavrasını imzalayan hain Damat Feritler, Rıza Tevfikler sayesinde değil, bağımsızlık sembolü, Lozan kahramanı İsmet İnönüler sayesinde bu meydanlardayız. Ne demişti büyük önder; ‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.’ İşte bizler bu anlayışla geçmişimizi, şanlı tarihimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.

BİZLERİ CUMHURİYET İLE BULUŞTURANLARI MİNNETLE ANACAĞIZ

   Bizler geleceğimizi boyunduruk altında tutsak edenleri değil, tarihte bizleri bugünlere taşıyanları; Bizleri, geleceğimizi, bağımsızlığını elde etmiş bir toplumun onurlu birer parçaları olarak Cumhuriyet ile buluşturanları minnetle anacağız. 1919’da; Fatih‘in girdiği kapıdan girerek İstanbul’u işgal edenlere, İstanbul’u ve vatan topraklarını kendi sultanlıkları için feda edenleri değil, sadece ve sadece milletinin azim ve kararlılığına inanarak ‘Geldikleri gibi giderler’ diyenleri minnetle anacağız. 96 yıl sonra Cumhuriyet’ten bahsederken Atatürk’ü unutturacağını zanneden ahmakları değil ona sımsıkı tutunanları minnetle anacağız. İnancımızı yitirmeyeceğiz. Geçmişten aldığımız güç ile geleceğe umutla bakacağız.

BAĞIMSIZLIK KOKAN CUMHURİYETİM

   Ve 96 yıl sonra ayrısı gayrısı olmayan Cumhuriyetim; Karadeniz’in yemyeşil ormanlarından Akdeniz’in mavi sularına, Kuzey Kıbrıs‘ın Beşparmak dağlarına, Anadolu’nun yaylalarından Trakya’nın günebakan tarlalarına mis gibi özgürlük kokan, bağımsızlık kokan Cumhuriyetim. El ele vererek adım adım işgali bitiren yan yana gelerek fabrikalar kuran, devrimler yapan, toprağı işleyen, büyüyen ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Cumhuriyetim. İnebolu’dan Ankara’ya sırtında umutlarını, yarınlarını taşıyan annelerimin Cumhuriyeti. Özgürlüğünün peşinden giderek bağımsız geleceği için mücadele edenlerin Cumhuriyeti.

İMKANSIZA İNANIP MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRENLERİN CUMHURİYETİ

   Bastığı toprağa sahip çıkanların; gözünü kırpmadan vatan için ölümü göze alanların Cumhuriyeti. Boyun eğmeyenlerin, tüm dünyanın karşısında dimdik duranların Cumhuriyeti. İmkansıza inanıp mucizeyi gerçekleştirenlerin Cumhuriyeti. 30 Ekim 1918’de Mondros’ta boyun eğenlerin değil 29 Ekim 1923’de tam bağımsızlığa inananların Cumhuriyeti. 96 yıldır ne rüzgarlar ne fırtınalar gördü savrulmadı, savrulmayacak Cumhuriyetim. 96 yıldır aynı gemide, aynı rotada, aynı bayrak altında büyüyen Cumhuriyetim. Ve Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm.

CESARETİMİZİN, UMUDUMUZUN, HEYECANIMIZIN ADI

   Kadınına, erkeğine, çocuğuna, yaşlısına, gencine, yurdumun dört bir yanına, bir çift mavi gözü ile ışık saçan zalime sultanlık edenlere başkaldıran, boğazlara üşüşmüş yüzsüz donanmaların cüretkarlığına ‘Geldikleri gibi gider’ diyerek istiklal aşkını tek yürek bir araya getiren cesaretimizin, umudumuzun, heyecanımızın adı.” Sözlerinin sonunda “Durmadan, korkmadan, her an, dört bir yana onun adını yazacağız. Ve çocukluk hafızamıza mıh gibi çakılan Reşit Galip’in kaleme aldığı Andımızdaki gibi yüksek sesle okuyacağız” ifadelerini kullanan Belediye Başkanımız Vahap Akay, konuşmasını şöyle tamamladı:

YAŞASIN CUMHURİYET

   “Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene! Sevgiyle saygıyla hepinizi selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet.”

FERHAT GÖÇER’DEN MUHTEŞEM KONSER

   Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, Çerkezköy halkının Cumhuriyet Bayramı ve Kurtuluş Günü coşkusuna ortak olarak, söylediği birbirinden güzel şarkılarla konser alanını dolduran on binlere unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU