ÇOCUKLARIMIZ O HAVAYI CİĞERLERİNE ÇEKSİN İSTİYOR MUSUNUZ?
ÇOCUKLARIMIZ O HAVAYI CİĞERLERİNE ÇEKSİN İSTİYOR MUSUNUZ?

18 Ocak 2017

   Mahalle Muhtarlarımız ile kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanımız Vahap Akay, mahalle muhtarlarının sıkıntı, istek ve taleplerini dinledi ve Çerkezköy’e sadece 7 kilometre uzaklıkta, Çerkezköy’ün ‘Okullar Bölgesi’ olarak tespit edilen yerde yapılması gündemde olan termik santral hakkında da önemli açıklamalarda bulunarak, “Çocuklarınızın termik santralin dibinde eğitim ve öğretim almasını, o havayı ciğerlerine çekmesini istiyor musunuz, istemiyor musunuz?” diye sordu

 

   İlçemizde görev yapan mahalle muhtarlarımızın sorunlarını ve isteklerini Belediye Başkan Yardımcılarımız Kemal Gümüş ve Esengül Güven ile birlikte dinleyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, daha sonra Ambardere’ye yapılması gündemde olan termik santral ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KAMUOYU OLUŞTURMAYA ÇABALIYORLAR

   Geçtiğimiz Cuma ve Pazar günü İstanbul Teknik Üniversitesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen bir heyetin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde mahalle muhtarları, okul müdürlerdi ve daire müdürleri vs.’lerin katıldığı bir dizi toplantı yaptığını ve termik santralin Çerkezköy’de yapılması adına bir kamuoyu oluşturma adına toplantılar yaptığını belirterek, “Öyle anlaşılıyor ki ‘Kamuoyu oluşturalım, zararı yok hatta faydaları vardır’ şeklinde açıklamalar yapılmış. Oysa bu konuda Çerkezköy’de nefes alan, yaşayan herkesin görüşünü, düşüncesini ortaya koyması lazım” dedi.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN ÇAĞRISI YAPTI

   Konu ile ilgili İstanbul’dan 5-6 hocanın getirildiğini, bununla ilgili broşürler hazırlandığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, mahalle muhtarlarının toplanılmasının normal olduğunu çünkü muhtarların, belediye meclis üyelerinin ve Belediye Başkanlarının seçilmiş ve halkı temsil eden insanlar olduğunu belirterek,  “Yalnız bazı okul müdürleri öğretmenler toplantısında öğretmenlere ‘Çocuklara termik santralin güzel bir şey olduğunu’ anlatın diyorlar. Önce bu müdürler ellerini vicdanlarına koyacaklar. Öğretmenlerin elleri vicdanlarında olduğuna inanıyorum ama bunu bu şekilde tarif etmenin doğru yöntem olduğunu asla kabul etmiyorum” dedi

DAĞITTIKLARI ŞAMPUANLARI KENDİLERİ KULLANIYORLAR MI?

   Seminerde dağıtılan şampuan ve krem malzemelerine de değinen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “6 hoca gelecek olayı sempatikleştirmeye çalışarak ‘Hümikli’ şampuan, ‘Hümikli’ maske, ‘Hümikli’ yara merhemi ve sabun dağıtacak. Şimdi olayı yumuşatalım olayı sempatik bir hale getirelim, ‘Termik santral zaten kötü bir şey değil. Kömürlü termik santral hiç kötü bir şey değil’ gibi olayı bu çerçeveye bağlamak komedidir. Bunu getiren arkadaşlar kendi evlerinde bunları kullanıyorlar mı merak ediyorum. Buraya gelip bunları tarif eden arkadaşlar kendi yaşadıkları alana 7 kilometre mesafede termik santral var mı yok mu bunu da merak ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GEÇİŞTİRELİM TARZIYLA YÜRÜYEMEYİZ

   Diğer yandan dağıtılan el broşürlerinde yer alan ifadelerde termik santral kül falan da üretmez gibi şeylerin yazdığının altını çizen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “’Termik santral bir evin bacası kadar zararı vardır’ deniliyor. Böyle bir şey olabilir mi? termik santral olan alanlarda yaşamak isterler mi? Çocuklarını orada büyütmek isterler mi? Siz termik santrali yapacaksınız ve Çerkezköy’ün suyunu kullanacaksınız. Şu anda 120 metrede olan suyunu kullanacaksınız. Bu su 130-150 metrelere inecek. Sen bu bacaları buraya diktiğin zaman ısı dengesini bozacaksın. Geçen gün yağan ve şikayet ettiğimiz karı bir daha göremeyeceğiz. Çayırdere’de ve bu bölgede tarım alanları var. Bu alanlarda rekoltelerde hiçbir değişiklik olmayacak diye yazacaksın. Böyle bir şey olabilir mi. Türkiye de 30-35 tane termik santral var gidelim bakalım. Bu kadar kolay tarifle geçiştirelim tarzıyla yürüyemeyiz” açıklamasında bulundu.

HAVAMIZ, SUYUMUZ VE TOPRAĞIMIZ GİDECEK

   Çerkezköy’ün seçilmiş insanları olduklarının altını çizen Belediye Başkanımız Vahap Akay açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün Çerkezköy’ün geleceğine sahip çıkmak zorundayız. Ben kendi adıma söylüyorum. Mutlaka bir enerji ihtiyacı var ve kabul ediyoruz. Alternatif enerji kaynaklarını konuşmak zorundayız. HES’leri, hidroelektrik santrallerini gelip kursunlar destekleyelim. Ama kömürlü termik santrale şiddetle karşı çıkıyoruz. Kendi baktıkları alanda eksiklik var. Burada ki mevcut kömür yatakları üzerinden yerli kömürü kullanacağız. Kendi enerjimizi üreteceğiz diyorlar. Ergene’de ki ÇED raporunda ‘Petrokok ve ithal kömürde işletebilir’ ibaresi bulunuyor. Şimdi bu şekilde bir manzarayla başlayacaksınız ve ikinci aşamada petrokok ve ithal kömür yakacaksın sonra yürüyüp gidecek. Bugün karşı çıkmazsak yarın çok geç olacak. Havamız suyumuz toprağımız gidecek.”

SESSİZ KALIRSAK KENDİMİZDEN KAÇMIŞ OLURUZ

   Çerkezköy’ün bölgenin çekim merkezi haline geldiğini ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Nüfus olmuş 150 bin yüzde 10 büyüyoruz. Çerkezköy ciddi anlamda sanayisiyle beraber ticareti de güçlenen bir şehir halini almış. Burada yeni yapılacak yeni bir hayat başlıyor. Çerkezköy kabuğunu kırmış daha da ileriye gitmeye çalışıyor. Şimdi burada iş yapan daire üreten müteahhitleri, vatandaşları, sabah 8’de gelip akşam 5’te giden insanları artık Çerkezköy tutmaya başladı. Artık burada yaşayarak katma değer katmak istiyorlar. 150 binden vazgeçtim burada yaşamak katma değer katmak isteyen insanlar burada yaşamak ister mi? Tabi ki istemezler. Ondan da vazgeçtim burada yaşayanlar nefes almak için kaçmak isterler. Çerkezköy’ü neden bu hale getiriyoruz. Sorumluluk sahibi olanlara ve burada yaşayanlara söylüyorum, bugün yorum yapamaz sessiz de kalırsak cevap vermezsek kendimizden kaçmış oluruz” dedi.

İLÇE BAŞKANINA SORUYORUM AMA İL BAŞKANINDAN CEVAP GELİYOR

   Bu konu ile alakalı hiçbir şekilde siyaset yapmadığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Siyasete bulaştırmaya çabalayanlar var. Ben Çerkezköy diyorum. Bu soruları sordukça konuştukça iktidar partisi ilçe başkanı hariç bütün ilçe başkanları çoğunlukla herkes bu konuda yorumunu ortaya koymaya başladı. İlçe Başkanına sordum, ‘Termik santrali istiyor musun, istemiyor musun?’ dedim ve cevap 60 kilometre ötede ki İl Başkanından geldi. Bu soruyu ben İl Başkanına sormadım. 60 kilometre mesafede yaşayan vatandaş termik santral yapılsın diyemez. Bir şey olmaz dememeliyiz. Burada ki arkadaş cevap verecek. Nefes alan sorumluluk sahibi olan, yarın öbür gün çocukları Çerkezköy de büyüyecek arkadaş cevap verecek. 60 kilometre de ki arkadaş cevap vermeyecek. 60 kilometre mesafedesin, ben burada 7 kilometre alan içinde kalacağım, nefesi ben alacam, çocuklarımız bu dumanı ciğerlerine çekecek sonra sen 60 kilometreden termik santralden bir şey olmaz diyeceksin. Bunun inandırıcı tarafı da yok. Bugün bunu konuşmazsak yarın çok geç olacak. Bugün yapılan bu manzara doğru bir yaklaşım değildir. Şampuanlarla sabunlarla sempatik yumuşak gösterelim hoş değil. Buna kendiniz inanıyor musunuz?” diye sordu.

TERMİK SANTRALE HAYIR DEMELİYİZ

   Termik santralin yapılmasını isteyenlerin olayı sempatik ve süsleme laflarla göstermeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Çerkezköy’ün hava kirliliği belli oranlara gelmiş ve hava aldığımız bir alana da termik santrali koyarsak bu şehrin geleceğini karartmış olacağız. Alternatif enerji kaynakları olsun diyorum ama kömürlü termik santralin Çayırdere ile Ambardere arasına koymak Çerkezköy’ün hayatını karartmaktır. Çerkezköy’ün hayatını karartanlar yarın bunun vebalini ödemek zorundadır. Siyaseti bir kenara bırakarak Çerkezköy’ün temelinde buluşarak termik santrale hayır demeye bir kere daha davet ediyorum. Bir platform oluşturmaya ihtiyacımız var. Bütün nefes alan herkes seçilmiş herkes bu meseleye bir şekilde eğilmek yorum yapmak ve konuşmak zorunda. O bacalar oraya dikildikten sonra kim ne konuşursa konuşsun olacaklar belli. Nefes alan herkesin yorum yapması ve karşı çıkması gerektiğini söylüyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN O HAVAYI CİĞERLERİNE ÇEKMESİNİ İSTER MİSİNİZ?

   Son olarak söz konusu bölgenin Çerkezköy’ün Okullar Bölgesi olarak ilan edildiğini ve burada 11 tane okulun yapılacağını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Çocuklarınızın termik santralin dibinde eğitim ve öğretim almasını, o havayı ciğerlerine çekmesini istiyor musunuz, istemiyor musunuz. Bence bu bölgeye termik santral yapılmasını savunmak Çerkezköy’e ihanettir. Bu işin AKP’si, CHP’si, MHP’si yoktur arkadaşlar. Burada nefes alan, buranın havasını soluyan, suyunu kullanan herkesin meselesidir bu konu. Herkesin bu konuya duyarlılık göstermesi, santralin yapılmasına karşı çıkması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

   Termik santral konusunda halkın bilinçlendirilmesi, aydınlatılması için bir platform kurmayı düşündüklerini ve termik santral yapılan bölgelerden bazılarına bilgilendirme amaçlı gezi düzenlemeyi hedeflediklerini de belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bu şahısların, kişilerin değil Çerkezköy’de yaşayan herkesin ortak meselesidir” dedi.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU