MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Eylül 2016

   Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 94. Yılı nedeni ile düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi muhteşem bir atmosferde yapıldı

   Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AKP İlçe Başkanı Abdullah Öge, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediyemiz Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlarımızın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi programı saat 20.00’da Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde başlayan yürüyüş ile start aldı.

BAYRAK VE MEŞALELER İLE YÜRÜDÜK

   Ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile yürüyen protokol ve vatandaşlar çalan coşkulu marşlara eşlik ederken, Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortej Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Vatan Size Minnettar Anıtı önüne geldi.

VATAN SİZE MİNNETTAR ANITI’NA YÜRÜDÜK

   Kortejin Vatan Size Minnettar Anıtı önüne gelmesinin ardından buradaki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Vahap Akay gerçekleştirdi.

ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

   Konuşmasının başında programa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde birliğimiz ve beraberliğimiz için büyük anlam taşıyan bu anlamlı zafer gecesinde, tarihine sahip çıkan tüm hemşerilerime bir kez daha kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

TEK ÇARE MİLLETİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ

   Çok değerli hemşerilerim. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ben öncelikle bu toprakların birliği ve beraberliği için şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bu zor günlerin üstesinden gelmenin tek çaresi bu milletin birliğini ve beraberliğini her fırsatta ortaya koymaktan geçiyor” dedi.

30 AĞUSTOS TÜRK VE DÜNYA TARİHİNİN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ

   “Bu akşam böylesine tarihi ve önemli bir günün yıldönümünü siz değerli hemşerilerimizin bu güzel katılımlarıyla birlikte yaşıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye sözlerine devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bugün 30 Ağustos; Türkiye ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan zaferimizin 94. Yıldönümünü kutluyoruz bu akşam. Dünya tarihi için de bir miladın yıldönümü aynı zamanda.

BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE HESAP YAPANLAR VAR

   Çünkü bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca hesap yapanlar oldu. Birilerinin bu topraklar üzerinde yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen hesapları var. Ortadoğu coğrafyasında kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanların hesapları bunlar. Hedeflerine ulaşmak için Kardeşi kardeşe kırdıran kansızların hesapları bunlar. Büyük Ortadoğu projesini hayata geçirmeye çalışan emperyalist güçlerin hesapları.

HESAP YAPANLAR 2 ŞEYİ UNUTTULAR

   Ancak, o günlerde bu hesapları yapanlar 2 şeyi unuttular. Birincisi hasta denilen, ayrıştırdıklarını, ayırdıklarını, birbirinden kopardıklarını, yok ettiklerini zannettikleri bu milletinde bir hesabı olduğunu unuttular. Atatürk’ün deyimiyle; ‘Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk Ordusu’nu unuttular.

BU MİLLETİN TEK YUMRUK OLACAĞINI HESAP EDEMEDİLER

   O milletin en zor anlarda kadını-erkeği, genci-yaşlısı, çoluk-çocuğuyla vatanı ve milleti, ay-yıldızlı bayrağı ve bağımsızlığı için nasıl tek bir yumruk gibi olacağını hesap edemediler. Bu milletin her bir ferdinin ‘Bir tek canım var o da bu millete feda olsun” diyebileceğini bilemediler. Bu hesapları yapanlar, Trablusgarp’ta, Batı Cephesi’nde düşmana cepheyi dar eden, Çanakkale’de, Anafartalarda, Conk Bayırı’nda, Arıburnu’nda düşmana geçit vermeyen, 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan yola çıkarak Anadolu’yu karış karış gezerek, Sivas’ta, Erzurum’da, yok edilmeye çalışılan milletini ayağa kaldırarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlatan, 1920’de Sevr paçavrasını yırtıp atan, Lozanı imzalayan, Sakarya Meydan Muharebesi’nde düşmanı yerle bir eden ve 30 Ağustosta Dumlupınar’da; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ diyerek bir millete bağımsızlık yolunu açan, bu ülkenin sarı saçlı, mavi gözlü, eşsiz liderini GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü unuttular” ifadelerini kullandı.

BUGÜN DE ATATÜRK’Ü UNUTTURMAYA ÇALIŞANLAR VAR

   “Ne kadar acı ki o günlerde de GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü unutanlar vardı, bugünlerde de onu unutmaya unutturmaya çalışanlar var” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay konuşmasına şöyle devam etti:

BU MİLLET SONSUZA KADAR UNUTMAYACAK

   “Ancak bu milletin evlatları ATATÜRK’ünü ne pahasına olursa olsun sonsuza kadar unutmayacak ve unutturmayacak. Bizler bugünlere kolay gelmediğimizi, tarihimizde milli bağımsızlığımızı gerçekleştirenlere olan manevi borcumuzu her an hatırlamak için buradayız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bir kere daha hatırlamak, onun bu toplumun çimentosu olduğunu bir kere daha hatırlatmak için buradayız.

EŞSİZ BİR DEVLET ADAMI

   Bizler onun cephelerde tırnakları ile kazıya kazıya, savaşarak kazandığı zaferlerin ardından CUMHURİYET’i ilan ederek bu zaferleri milletine armağan eden eşsiz bir devlet adamı olduğunu gelecek nesillerimize anlatmak için buradayız.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

   Bizler onun ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağımızı ifade etmek için; ‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ diye haykırmak için bu meydandayız.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ BU MEYDANDA YAŞATIYORUZ

   İşte hemen burada, yanı başımızda Çanakkale destanında Çerkezköyümüzden hayatlarını kaybeden şehitlerimizin isimlerini bu meydanda yaşatıyoruz. Yine hain terör saldırılarında bu topraklar için canlarını veren ilçemiz şehitlerinin isimleri yine bu meydanda yaşıyor.  Ben bir kere daha bu topraklar için canlarını veren şehitlerimize bu şehitler meydanından saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

YAŞANAN SIKINTILAR YENİ DEĞİL

   Bugün Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların yeni olmadığını vurgulayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bu sıkıntıları bizlere yaşatanlar da yeni değil” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

BU MİLLETİN TANTI, SİLAHI, MERMİSİ İLE BU MİLLETE SALDIRDILAR

   “Bizler maalesef bu sıkıntıların bir yenisini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Asker kılığına girmiş, kökü emperyalizme dayanmış FETO Örgütü, o kara gecede bu milletin tankı, bu milletin silahı, bu milletin mermisi ile bu millete saldırdılar.

KARANLIK GECE AYDINLIĞA GÖMÜLDÜ

   Tarihi senaryo başka bir kılıfta bu millete yaşatılmak istendi. Ancak, bu milletin kararlı duruşu, askerimizin devletine ve milletine olan bağlılığı ile bu karanlık gece aydınlığa döndü.

MİLLET BİR OLDU, BERABER OLDU

   Buradan siyaset çıkarmaya çalışan çok küçük bir azınlık hariç, toplumun her kesimi, dünya görüşü ne olursa olsun, hayata hangi pencereden bakarsa baksın bir oldu, beraber oldu.

ORDUMUZA OLAN İNANCIMIZ VE SEVGİMİZ EKSİLMEDİ

   Tüm bu yaşananlar, onurumuz, gururumuz olan bu milletin bağrından kopmuş, Peygamber Ocağımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk Ordusu’na olan inancımızdan ve sevgimizden hiç bir şey eksiltmedi ve eksiltmeyecek.

ESKİ TUGAY KOMUTANI YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

YENİ TUGAY KOMUTANI CANDAŞ’A HOŞ GELDİNİZ

   Ben buradan 15 Temmuz gecesini Çerkezköyümüzde hiçbir sıkıntı yaşamadan tamamlamamıza vesile olan, ve terfi alarak Kıbrıs’a tayin olan Atatürkçü Komutanımız Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Ayrıca görevine yeni başlayan Tugay Komutanımız Albay Engin Candaş’a Çerkezköyümüze hoş geldiniz diyorum.”

HESAP YAPANLARI BU MİLLET TARİHE GÖMDÜ

   “Ne mutlu bize ki bu topraklar üzerinden hesap yapanlara bu millet tarihte de bugün de dersini verdi.  Geçmişte olduğu gibi son dönemde yaşadığımız koşullarda da herkes bir şeyi çok daha iyi öğrendi” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay konuşmasına şöyle devam etti:

OMUZ OMUZA VEREREK KAZANDIK

   “Biz bağımsızlık ve özgürlüğümüzü en güç koşullarda, kol kola vererek, yan yana yürüyerek, omuz omuza vererek kazandık. Bu toplum Sevr’i parçalayarak tarihin çöplüğüne attı. Anlamayanlar, anlamak istemeyenler, tarihi gerçekleri unutanlar, toprak bütünlüğümüze göz dikenler, ulusal birliğimizi bozduklarını zannedenler, laik Cumhuriyetimizle oynamaya kalkanlara tarihi bir kez daha hatırlatıyoruz.

YAN YANA OLDUĞUMUZU UNUTMAYIN

   Bu milletin en zor anlarda birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları ile her zaman yan yana olduğunu unutmayın diyoruz. Yıllar boyunca benzer oyunlarla bu milleti birbirinden ayırmak isteyenler Türk-Kürt, Alevi-Sünni, doğu-batı, kuzey-güney diyerek bizi birbirimizden, bizi tarihimizden, bizi geleneklerimizden, bizi birbirimizden ayırmak için uğraştılar.

BU MİLLETİ AYRIŞTIRMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

   Ancak bu millet en büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış, Kuva-yi Milliye’yi kurmuş; Dünyanın en güçlü devletlerine meydan okuyarak dize getirmiş, bu coğrafyada bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni gerçekleştirmiş. Bizler hep birlikte bu milleti ayrıştırmak isteyenlere de, bu milleti bölmek parçalamak isteyen hainlere inat, birlik ve beraberlik içerisinde Türk Milleti’nin bir parçası olduğumuz haykıracağız.

CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

   Türkiye; CUMHURİYET ve demokrasisi ile devleti ve milletiyle bir bütün olmaya sonsuza kadar devam edecek. Bizler demokrasimizi, Atatürkümüzün emaneti CUMHURİYETİMİZİN temellerinde büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz,

ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

   Bizler ne demokrasimizden, ne cumhuriyetimizden ne de büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ve onun ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz.

   Son söz olarak diyoruz ki; Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!

   Ben bu duygularla tüm hemşerilerimin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutluyorum, Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyorum. Ve sözlerimi geçen yıl bu meydanda 30 Ağustos’ta okuduğum şiirle bitiriyorum;

Diyor ki Nazım Hikmet, vatan şairi Nazım Hikmet;

DÖRT NALA GELİP UZAK ASYADAN

AKDENİZE BİR KISRAK BAŞI GİBİ UZANAN

BU MEMLEKET BİZİM;

Bu memleket bizim bu topraklar hepimizin

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

   Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Tekirdağ Milletvekili ve CHP PM Üyesi Candan Yüceer günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

   Konuşmaların ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve 15 Temmuz darbe Girişimini anlatan sinevizyon gösterileri izlettirildi. Ayrıca Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ izlendikten sonra sanatçılar Zafer İşleyen ile Faruk Demir sahne alarak sevilen eserlerini seslendirdiler.
MUHTEŞEM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

   Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi’nin finali yapılan muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU