VELİKÖY DÜĞÜN SALONU VE MAHALLE EVİMİZ AÇILDI
VELİKÖY DÜĞÜN SALONU VE MAHALLE EVİMİZ AÇILDI

10 Mayıs 2018

   Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Veliköy Düğün Salonu ve Veliköy Mahalle Evi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanımız Fehmi Altayoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımı ile bugün düzenlenen tören ile hizmete açıldı. 

YIL SONU SERGİSİNİN DE AÇILIŞI YAPILDI
   Veliköy Düğün Salonu ve Veliköy Mahalle Evi’nin açılışı için düzenlenen törende ayrıca Veliköy, Kızılpınar, Bağlık Mahalle Evlerimiz ve Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezimizde Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Halk Eğitim Merkezi ile19 branşta ortaklaşa açılan kurslara katılan başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi ve kursiyerlerin hazırladığı Yıl Sonu Sergisi Veliköy Düğün Salonu’nda açıldı.
ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
   Sözlerine Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay, ayrıca ramazan ayının arifesinde olduğumuzu belirterek, “Tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını kutluyor, hayırlı Ramazanlar ve iftarlar diliyorum” dedi.
İLK ADIMI VELİKÖY’DE ATTIK
   3 yıl önce Mahalle Evlerini kurmak için adım attıklarını, önce Halk Eğitim Merkezi, ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile beraber Mahalle Evleri kurslarının adımını attıklarını belirterek, “İlk adımı Veliköy Mahalle Evi’nde, Belediye eski Binası’nın ikinci katında Gülten Hanımla beraber temelini attık. Sayımız üçle, beşle, onla ifade edilirken, Veliköy Mahallesi’nde sayıları şimdi yüzleri bulan bir birlikteliği, kadın dayanışmasını, ortak anlayışı Veliköy Mahalle Evimizde buluşturduk” dedi.
TERÖR ÖRGÜTLERİNE ARKA BAHÇE YAPILAN ALANLARI GERİ ALDIK
   Veliköy’de başlayan bu hikayenin ikinci adımını geçmiş dönemlerde sıkıntılı kurumlara verilen alanı geri teslim aldıklarını, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Aşevi olarak bilinen alanı dönüştürerek, Mahalle Evi haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanımız Akay, “Onun adını da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi koyduk. Aynı şekilde Kızılpınar’da bugünkü adı ile terör örgütlerine arka bahçe yapılan alanları yeniden Kızılpınar Mahallemize kazandırdık. Yaklaşık 1200 metrekarelik alanda Kızılpınar Mahalle Evimizi oluşturduk. Bununla da yetinmedik Bağlık Mahallemizde Bağlık Mahalle Evi ve Taziye Evi’ni yaptık” diye konuştu.
BİRLİKTELİKLERİ GELİŞTİ
   Kurulan Mahalle Evlerinde kadınların bir araya geldiğini, birlikteliklerini, komşuluklarını, tanışıklıklarını geliştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, bununla da yetinmeyip TEMEK ile beraber kadınlara kurslar verdiklerini belirtti. Eğitimlere katılan kadınların aile ekonomilerine olacak katkılarının önünü açmak üzere eğitim verdiklerini ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, Kızılpınar Mahalle Evi’nde oluşturulan Kütüphane, Bilgisayar Odası ile gençlere ve çocuklara hizmet verildiğini, Belediye’nin kapılarını açtıklarını söyledi.
ÜRÜNLERİNİ SATABİLECEKLER
   “Bu hikayenin temeli büyüyen, gelişen Çerkezköy’de komşuluk ilişkilerimizi arttırmak, büyüyen gelişen Çerkezköy’de kadın elini Çerkezköy’ün sokaklarına, Çerkezköy’ün her noktasına biraz daha kadın elini değdirmek” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, Dünyayı güzelleştiren kadınların bir araya geldiği zaman, eğitim aldıkları zaman onların ortaya çıkaracağı güzellikleri birazdan açılacak sergi ile herkes ile paylaşacaklarını belirterek, “Sayıları binleri bulan kursiyerlerimizin ortaya çıkardığı bu ürünleri, bu emekleri aile bütçelerine katkı olarak sunmalarını istemiştik. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Artık buralardan çıkacak ürünler Hanımeli Sokağımızda, Kartal Tepe Piknik Alanımızda ve Güveniş Caddemizde oluşturduğumuz satış noktalarında satabilecekler. Bu alanları kadınlarımıza teslim edeceğiz ve kadınlarımızın ekonomiye olan katkılarını görmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.
TEMEL HEDEF ORTAK ANLAYIŞ
   Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü ve geliştiğini, Kuzeyden Güneyden, Batıdan Doğudan insanların geldiğini ve Çerkezköy’de yaşadığını belirten Belediye Başkanımız Akay, “Çerkezköy mozaiğinde buluşan ve Çerkezköy’ün güzelliğini ortaya çıkaran bu büyümede kadınlarımızı önemsiyoruz, kadınlarımızın komşuluk ilişkilerinin güçlenmesini önemsiyoruz. Çerkezköy’ün birliktelikten güç doğurması gerektiğini biliyoruz. Dolayısı ile ortaya çıkardığımız bu alanlarda kadınlarımız ile el ele, gönül gönüle Çerkezköy’ün bu birlikteliğine, kardeşliğine, büyümesine hep beraber destek oluyoruz. Bu Mahalle Evlerinde temel hedef ürünleri ortaya çıkarmak, satış yapmak değildir. Temel hedef bir birlikteliği, bir beraberliği, bir ortak anlayışı, bir Çerkezköylü olma anlayışını ortaya çıkarmanın adımıdır bunlar” diye konuştu.
KÜLTÜR MERKEZİMİZ YIL SONUNDA TAMAMLANIYOR
   4 yıl önce Çerkezköy’ün sokaklarında gezerken Çerkezköy’e sözler verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanımız Akay, Büyükşehir Belediye başkanımız Kadir Albayrak ile beraber verdikleri sözlerin Mayıs 2018 itibari ile ortaya çıkmaya başlandığının artık görüldüğünü hatırlatarak, Kapalı Pazar yeri sözünü yakın bir zamanda tamamlayacaklarını, 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi inşaatının devam ettiğini ve yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, “Spora, sporcuya, gençlere ve kadınlara önem veren, doğumdan ölüme kadar vatandaşının yanında el ele, gönül gönüle bir anlayışı ortaya koyan Sosyal Belediyeciliği Çerkezköy ile paylaşıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DİYEREK YOLA DEVAM EDECEĞİZ
   4 yıl önce sözler verdiklerini ve bir slogan kullandıklarını hatırlatan Belediye Başkanımız Akay, “Sloganımız ‘Sevdamız Çerkezköy’ idi. Biz 4 yıl evvel Sevdamız Çerkezköy diyerek yola çıktık. İnşallah 2019 yılında da Sevdamız Çerkezköy diyerek yolumuza hep beraber devam edeceğiz. Bu duygularla bugün buraya gelen ve misafirimiz olan tüm konuklarımıza, buranın gerçek sahibi annelerimize, kadınlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Hanımeli Sokaklarımızda buluşacağız ve bu emeklerin ekonomilerine olan katkılarını da hep beraber yaşayacağız.
GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ
   Ben bu duygular ile tarihten bugüne, bu güzel topraklarda bir arada yaşayan ve bir araya gelen kadınlarımızın bir kere daha Anneler Günü’nü kutluyorum. Atamızın güzel bir sözü var. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyor. İşte bizler Atamızdan aldığımız bu düştür ile geleceğe kadınlarımız ile beraber umutla bakıyoruz, bakmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ise Veliköy’e böylesine güzel bir Düğün Salonu ve Mahalle Evi kazandırdığı için Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ve çalışma arkadaşlarını kutladı. 
CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK
   Çerkezköy’ü 2014 yılında sorunları ile beraber devir aldıklarını ve ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, bugün bu sözleri hızlı şekilde yerine getirmekle meşgul olduklarını söyledi. Çerkezköy’ün 11 ilçe içerisinde nüfusu en hızlı artan ve sorunlarının ötelenmemesi gereken bir ilçe olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, 3 yıl içerisinde TEMEK’in Çerkezköy’de 3 bin 551 sertifika verdiğini ve kursiyer mezun ettiğini söyledi.
KADININ OLDUĞU YERDE MUTLAK BAŞARI VAR
   Buralardan mezun olanların iş bulduklarını, kendi işini kurduklarını sevinçle izlediklerini, kadınların elinin değdiği yerde mutlak başarının olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, kurslara katılan kursiyerleri tebrik etti ve Çerkezköy’e Kültür Sarayı’nı kazandırmak üzere olduklarını belirterek, “Çerkezköy bunu hak ediyor” dedi.
SERTİFİKALARI VERİLDİ VE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
   Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarımızı başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve programa katılan protokol mensupları tarafından verildi ve ardından kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel, el emeği, göz nuru ürünler gezildi.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU