YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

16 Nisan 2019

   Çerkezköy Belediye Meclisi 31 Mart Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından yeni dönemin ilk Meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda bugün gerçekleştirildi.

   2019-2014 döneminin ilk Meclis toplantısı Belediye Meclisi’nin en genç iki üyesinin Gökay Keleşoğlu ve Adem İçli’nin Katip Üye olarak Başkanlık Divanına davet edilmesi ile başladı. Daha sonra yapılan açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.

AKAY: HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

   Belediye Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, 2019-2024 döneminin ilk Meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, 31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşın iradesinin sandığa yansıdığını, Çerkezköy halkının seçimini yaptığını ifade ettikten sonra, “31 Belediye Meclis Üyemiz ile gerçekleştirdiğimiz bu ilk toplantının Çerkezköy’ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, temenni ediyorum. Umut ediyorum 2019-2024 yılları arasında burada bulunan tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımızla beraber Çerkezköy halkının, Çerkezköy’ün geleceği adına önemli kararların verileceği, bu 5 yıl vatandaşlarımızın bizlere teslim ettiği bu görevi en iyi şekilde gerçekleştireceğimize olan inancım ile yeni dönemin Meclis Üyesi arkadaşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, tüm Çerkezköy’ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ CENGİZ MEMİŞ OLDU

   Ardından Belediye Meclisi Başkan Vekili ve Meclis İkinci Başkan Vekili seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Meclis Başkan Vekilliği’ne Cengiz Memiş, seçilirken, Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne Bulut Becerik seçildi. Meclis Başkan Vekillerinin seçilmesinin ardından Meclis Divan Katipliği seçimleri yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Meclis Divan Katip Üyeliklerine Cevdet Aykaç ve Dilek Köksal seçildiler.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI

   Meclis Divan Katiplerinin belirlenmesinin ardından Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda 1 yıl süre ile Belediye Encümen Üyeliğine Cevdet Aykaç, Kemal Buzkuş ve Beytullah Coşkun seçildiler.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

   Encümen Üyelerinin seçilmesinin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri ile Tarife Komisyon Üyeleri seçimleri yapıldı. Yapılan oylama sonucunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine Erdal Zengin, Henefi Karataş, Gökay Keleşoğlu, Adem İçli, Ahmet Yıldız seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cengiz Memiş, Dilek Köksal, Mehmet Kar, Mikail Çelik, Hüseyin Karaca, Tarife Komisyonu’na ise İbrahim Çekçi, Şahin Yılmaz, Serdar Ürkmez, Sait Yazı ve Neziha Temur, seçildiler.

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

   Komisyon Üyelerinin seçimlerinin tamamlanmasının ardından Birlik Tüzüğü’nün 13 üncü maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimine kadar Çerkezköy Belediyesi’ni Marmara Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 1 asil ve 1 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Asil Üyeliğe İbrahim Çekçi seçilirken, Yedek Üyeliğe ise Serdar Ürkmez oy seçildi.

TRAKYAKENT BİRLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

   Daha sonra Birlik Tüzüğü’nün 7. maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Çerkezköy Belediyesi’ni TRAKYAKENT Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliğinde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 2 asil ve 1 yedek üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Asil Üyeliklere Serdar Ürkmez, Dilek Köksal seçilirken, Yedek Üyeliğe ise Kemal Buzkuş seçildi.

EGE VE MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

   Ardından Birlik Tüzüğü’nün 7. maddesi gereğince; bir sonraki Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar Çerkezköy Belediyesi’ni Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere Başkan (Doğal Üye) haricinde 4 asil ve 2 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Asil Üyeliklere Mehmet Kar, Dilek Köksal, İbrahim Çekçi, Şahin Yılmaz seçilirken, Yedek Üyeliklere ise Beytullah Coşkun ve Cengiz Memiş seçildiler.

MECLİS KAYIT ALTINA ALINACAK

   Seçimlerin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 16. maddesi gereğince; Belediye Meclis Toplantısının sesli veya görüntülü cihazlarla kayıt altına alınmasının karara bağlanması görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

   Gündemin 11. maddesinde yer alan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 32. maddesi gereğince Meclis Başkan ve üyelerinin huzur hakkı ücretinin tespit edilmesi hususu Belediye Meclisi’nce görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA MECLİS ÜYELERİ SEÇİLDİ

   Gündemin 12. Maddesinde yer alan Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 05.04.2019 gün ve 1130782 sayılı Çiftçi Malları Koruma Meclisine Üye Seçiminin müzakeresi görüşülerek, seçimler yapıldı. Yapılan oylamanın ardından Çiftçi Malları Koruma Meclisi Asil Üyeliklerine Yılmaz Mardin, Sedat Ak, Serkan Maytalman, Mesut Bayko, Mülayim Ürkmez, Yedek Üyeliklere Erkan Vardar, Erdal Var, İlker Çelik, Gökhan Aydın ve Mesut Mardin seçildiler. 

MÜTEŞEBBİS HEYET SEÇİMLERİ YAPILDI

   Gündemin 13. Maddesinde yer alan Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 02.04.2019 gün ve 2019/136 sayılı Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nde görev almak üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin bildirilmesi hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşülerek, seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Çerkezköy Belediyesi’ni Yalıboyu OSB Müteşebbis Heyeti’nde Asil Üye olarak Cengiz Memiş, Nedim Yılancı, Şahin Yılmaz, Gökay Keleşoğlu, Henefi Karataş, Yedek Üye olarak ise Kemal Buzkuş, Nihat Mıstık, Enver Bayram, Mehmet Kar ve Cevdet Aykaç temsil edecek.

   Bir başka gündem maddesi olan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 04.04.2019 gün ve 338 sayılı Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nde görev almak üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin bildirilmesi hakkındaki yazılarının müzakeresi görüşülerek, seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Asil Üyeliklerine Vahap Akay, Serdar Ürkmez, Bulut Becerik, Dilek Köksal ve Mehmet Kar seçilirken, Yedek Üyeliklere İbrahim Çekçi, Beytullah Coşkun, Gökay Keleşoğlu, Şahin Yılmaz ve Cevdet Aykaç seçildiler.

   Gündemin 15. Maddesinde yer alan 6183 Sayılı Kanunun 90. maddesi gereğince 1 adet Meclis Üyesinin aynı kanunun 91. maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkul için seçilmesi görüşüldü ve yapılan oylamada Meclis Üyesi Erdal Zengin bu göreve seçildi.

   Belediye Meclis gündeminin 16. sırasında yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 12.04.2019 gün ve 14373471/1177 sayılı Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi.

2018 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

   Gündemin son iki maddesinde yer alan Denetim Komisyon Raporu’nun sunulmasının ardından Belediye Meclis gündemi Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2018 yılı Faaliyet Raporu’nun Belediye Meclisinde görüşülüp, oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

DİĞER HABERLER
ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

ZİRAAT ODASI’NDAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette Beled...

DEVAMINI OKU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE İKRAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Belediye Başkanımız Vahap Akay, Belediye Başkan Yardım...

DEVAMINI OKU
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ YAZ KURSLARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Çocuk ve Yetişkin Atölyelerinde Yaz Dönemi kursları başladı. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri v...

DEVAMINI OKU
BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

BAŞKANIMIZ AKAY YAZ SPOR OKULU KURSLARIMIZI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu yıl 15 farklı branşta 2 bin 500’ü aşkın öğrencimizin katılımıyla 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulu kurslarımızı ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Genç...

DEVAMINI OKU
İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

İSTİHDAM MASAMIZ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi İstihdam Masası tarafından düzenlenen, iş arayan vatandaşlarımız ile işçi arayan işvereni bir araya getiren Toplu İş Görüşmeleri devam ediyor. Kentimizde iş arayan vatandaşlarımı...

DEVAMINI OKU
ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

ÇAKIR AİLESİ’NE HOŞ GELDİN BEBEK ZİYARETİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında Çakır Ailesi’ni evlerinde ziyaret edip, hediye paketlerini takdim eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, dünyaya gözl...

DEVAMINI OKU
AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

AVRUPA 2.’Sİ KUMSAL’DAN BAŞKANIMIZ AKAY’A ZİYARET

31 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde İrlanda'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa 2’ncisi olan Kumsal İşlek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret...

DEVAMINI OKU
TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Belediye Başkanımız Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı aç...

DEVAMINI OKU
DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Çerkezköy Belediyesi tarafından 21 Haziran Dünya Yoga Günü dolayısıyla Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda yoga etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe her yaştan Çerkezköylü katıldı. Birleşmiş Mill...

DEVAMINI OKU