Kadın ve Aile Hİzmetleri Müdürü
T.C.
TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI
KADIN ve AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü E-Posta: kadinveailehizmetleri@cerkezkoy.bel.tr
T.C.
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ
KADIN ve AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREV VE ÇALIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler
Amaç
MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- Bu yönetmelik, Çerkezköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren müdürlüğün görev, yetki ve sorumluluğunda bulunan iş ve işlemlerin düzenlenmesi ve yürütülmesine ilişkin esas ve usulleri kapsar.
Hukuki Dayanak
Madde 3- Bu yönetmelik, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 14 (a) -15 (b) maddelerine dayanılarak ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4- Bu yönetmelikte geçen;
İlişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birimi; aynı soydan gelen veya aralarında akrabalık ilişkileri bulunan kimselerin tümünü; birlikte oturan hısım ve yakınların tümünü; aynı gaye üzerinde anlaşan ve birlikte çalışan kimselerin bütününü ifade eder.
Temel İlkeler
Madde 5- Çerkezköy Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışmalarında;
İKİNCİ BÖLÜM
Personel, Görev, Yetki ve Sorumluluk
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Madde 6- Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde bir müdür ile mer’ i norm kadro mevzuatıyla belirlenen nitelik ve nicelikte personel görev yapar.
Madde 7- (1) Belediyenin amaçları, prensip ve politikaları ile bağlı bulunulan ilgili mer’ i mevzuat ve Başkanın belirleyeceği esaslar çerçevesinde, Başkanlığın emir ve direktifleri doğrultusunda hizmetler sunmak.
(2) İlçede yaşayan kadın, aile ve çocuklara yönelik olarak sorunları çözmek, danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek ve ilgili kurumlarla iletişimi sağlamak.
(3) İlçemiz içinde yaşayan bireylerin, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yaşam kalitelerinin arttırılması ile topluma tam ve eşit katılımın sağlanabilmesi amacıyla merkezler açmak.
(4) Dezavantajlı guruplara yönelik üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, STK’ lar işbirliğinde sosyal çalışmalar ve projeler yapmak.
(5) İlçemizde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konularında farkındalık oluşturulmasını sağlamaya yönelik faaliyetler yürütmek.
(6) Kadın haklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapmak.
(7) Kadınlara yönelik şiddetle ilgili çalışmalar yapmak.
(8) Kadına yönelik şiddeti önlemek için kampanya ve eğitim programları düzenlemek.
(9) Muhtelif yazışmaları yapmak.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Madde 8- (1) Belediyenin kadın ve aile işlerinin yürütülmesini sağlamak, Müdürlüğü Başkanlığa karşı temsil etmek,
(2) Müdürlüğün görev alanına giren bütün konularda personeli ile ilgili olarak gerekli görevlendirmeleri yapmak, müdürlüğün faaliyetlerini denetlemek, varsa aksaklıkları gidermek,
(3) Harcama yetkilisi olup, bütçe ödeneklerinin verimli, tutumlu ve yerinde harcanmasını sağlamak,
(4) Belediye Başkanı’ nın ve yetki verdiği başkan yardımcısının gözetimi ve denetimi altında müdürlüğün sevk ve idaresini, organize edilmesini, görevlerin dağıtılmasını, iş ve işlemlerin tanzimine ilişkin dahili düzenlemeleri yapmak,
(5) Görevle ilgili her türlü iç/dış yazışmaların yapılmasını sağlamak, Başkana, Belediye Meclisi ve Belediye Encümenine teklifler sunup, verilen kararları uygulamak, edinilen bilgilerin yetkisiz kişilerce paylaşılmasını denetlemek,
(6) Faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için, yapılan işlemlerle ilgili her türlü kaydın tutulmasını, gerektiğinde istatistiki çalışma yapılmasını, gerekli belgelerin düzenlenmesini ve izlenmesini, önemli olan evrakların saklanmasını, bu konularda mevzuata göre davranılmasını sağlamak,
(7) Yürüteceği tüm faaliyetleri belediyenin diğer birimleri ile etkin bir işbirliği içinde çalışmalarını yürütmek, gerektiğinde proje konusuna göre ilgili birimlerden görevlendirilecek personeli çalışmalara dahil etmek ve tüm faaliyetler ile ilgili geçerli olan yasal mevzuattaki değişikliklere göre düzenlemek ve raporlamak,
(8) Personelin performans durumunu izlemek ve gerekli değerlendirmeleri yapmak, varsa ceza ve ödül için üst makamlara teklifte bulunmak, personelin izin planlarını yapmak, izinlerini kullanmasını sağlamak, rapor, doğum, ölüm vb. konular ile ilgili özlük işlemlerini takip ve kontrol etmek,
(9) Üst yönetici tarafından verilecek diğer görevleri yapmakla yükümlüdür.
Diğer Personelin Görev ve Yetkileri
Madde 9- Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğündeki iş hacmine göre teknik, idari, mali hizmetler ile temizlik ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi için istihdamı gerekli görülen personel, unvan ve niteliklerinin gerektirdiği görevleri ve kuruluş yöneticisi tarafından verilecek işleri, yürürlükteki yasa, tüzük, yönetmelik, yönerge ve genelgelere uygun olarak yapmakla görevli ve sorumludur.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Düzenleyici İşlemler
Evrak Kayıt Sistemi ve Yazışmalar
Madde 10- (1) Müdürlüğe gelen ve giden her yazışma sınıflandırılarak standart dosya planına göre dosyalanır ve arşiv sistemine göre korunur.
Arşiv ve Dosyalama
Madde 11- Devlet arşivleri yönetmeliği hükümlerine göre arşiv tutulur ve tüm evraklar bekleme süresine göre muhafaza edilir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
İşbirliği ve Koordinasyon
Müdürlüğün Birimleri Arasındaki İşbirliği
Madde 12- Müdürlük dahilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon ile diğer müdürlükler arası işbirliği ve koordinasyon Müdür tarafından sağlanır.
Diğer Müdürlük Kurum ve Kuruluşlarla Koordinasyon
Madde 13- (1) Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün imzası ile yürütülür.
(2) Müdürlüğün, Belediye dışı özel ve tüzel kişiler, Valilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve diğer şahıslarla ilgili gerekli görülen yazışmalar; Belediye Başkanının veya yetki verdiği Belediye Başkan Yardımcısının imzası ile yürütülür.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Yönetmelikte Hüküm Bulunmayan Haller
Madde 14- İş bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük
Madde 15- Bu Yönetmelik hükümleri Çerkezköy Belediye Meclisince kabul edilip, ilanı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 16- Bu Yönetmelik hükümlerini Çerkezköy Belediye Başkanı yürütür