Evsel Katı Atık Tarife Raporu

30 Mayıs 2023

Evsel Katı Atık Tarife Raporu

HALKIN DUYURUSU

2872 Sayılı Çevre Kanununun 11. maddesinde "Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdürler. Bu hizmetten yararlanan ve/veya yararlanacaklar, sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdür. Bu hizmetten yararlananlardan, Belediye Meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınır. Bu fıkra uyarınca tahsil edilen ücretler, katı atıkla ilgili hizmetler dışında kullanılamaz" denilmektedir.27.10.2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren ´´Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik´´ gereğince evsel katı atıklar için toplama ve taşıma işine ait tam maliyet esaslı tarifelerin belirlenerek su faturası üzerinden veya diğer usullerle tahsil edilmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen ilgili mevzuat gereği; Tekirdağ ili sınırları içinde evsel katı atıkların toplanma ve taşıma hizmetini yürütmekte olan İlçe Belediyelerimizin söz konusu hizmetler için oluşan toplam sistem maliyetlerinden belediyelerimizin ÇTV gelirlerinin düşümü sonrasında oluşan net sistem maliyetlerinin İlimize bağlı ilçe belediyelerinin Çevre Temizlik Vergisi beyan kayıtları ve TESKİ Genel Müdürlüğü Su abone sayıları hane bazında dikkate alınarak tam maliyet esasına göre sabit tarife olarak belirlenerek “2023 Yılı İşyerlerine ait Evsel Katı Atık Tarife Raporu ” hazırlanmıştır. İlgili yönetmelik gereğince hazırlanan raporun Belediye Meclisince karar alınmadan önce Halk’ın önerilen tarifeler ve esasları hakkında bilgilendirilmesi, görüş ve önerilerinin alınması maksadıyla Belediyemiz Web sayfasında 15 gün süreyle duyuru yapılması gerekmektedir. Evsel Katı Atık Tarife Raporu hakkında görüş ve önerilerinizi 13.06.2023 Saat 17:00’ ye kadar belediyemize yazılı olarak bildirmeniz gerekmektedir.

Halkımızın bilgisine sunulur.