İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Duyuru

27 Temmuz 2020

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Duyuru

Tek Tırnaklı Hayvanların Kimliklendirilmesi

20.02.2018 tarih ve 30338 sayılı R.G.'de yayımlanarak 31.12.2019 tarihinde yürürlüğe giren "Tek Tırnaklı Hayvanların Tanımlanması ve İzlenmesine Dair Yönetmelik" gereğince, tek tırnaklı hayvanlar (At, eşek ve benzerleri) kayıt altına alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda, tek tırnaklı hayvanlar doğumundan itibaren en geç 12 ay içerisinde ya da doğduğu işletmeyi terk etmesinden önce İlçe Müdürlüklerimiz tarafından mikroçip uygulanarak kimliklendirilmektedir. Söz konusu Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesi kapsamında her yaştan tek tırnaklı hayvan 31.12.2020 tarihine kadar 12 aylık tanımlanma süresine bakılmaksızın kayıt edilebilecektir. 01.01.2021 tarihinden itibaren, 12 aylık tanımlama süresi geçtikten sonra hayvanların kimliklendirilmesi, 5996 sayılı Kanunun 36. Maddesinin 1. Fıkrasının (e) bendine göre hayvan sahibine/bakıcısına idari para cezası verildikten sonra gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ilçemiz sınırları içerisindeki tek tırnaklı hayvan sahiplerimizin Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne  başvurmaları önemle rica olunur.