TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUYURU

18 Eylül 2020

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  DUYURU

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN

09.07.2020 TARİH VE 546 SAYILI KARARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ticari Plaka Yönetmeliklerindeki bölgesellik uygulamasının devamı ve ceza tiplerine yönelik yapılan düzenleme aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

“Ticari plakalı araçlarda bölgesellik uygulamasının devam etmesine, uygulamanın iptal talebinin reddine, bölgesellik ve durak harici çalışmaya ilişkin Ticari Plaka Yönetmeliklerinde değişiklik yapılarak B Tipi ve C Tipi cezaların kaldırılmasına, tüm yönetmeliklere bölgesellik ve durak harici çalışma ihlalleri ile ilgili birinci seferde Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre ceza, ikinci seferde Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre ceza, üçüncü seferde Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre ceza ve ticari faaliyetten süresiz men cezası uygulanması için Encümene sevk edilmesi, kararı alınan cezanın uygulanması hususunda UKOME gündemine alınarak, nihai sonuca erdirilmesi şeklinde işlem tesis edilmesine karar verilmiştir.”

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN

09.09.2020 TARİH VE 861 SAYILI KARARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Ticari plakalı araçlardan alınmakta olan Çalışma İzin Belgesi, Devir Belgesi ve Yol İzin Belgesi ücretlerine ilişkin uygulama aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ticari plaka olan (T-S-M-J plakalı) araçlardan alınan Çalışma İzin Belgesi, Devir Belgesi ve Güzergah İzin Belgesi ücretlerinin yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar alınmamasına karar verilmiştir.”

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN

09.09.2020 TARİH VE 918 SAYILI KARARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Okul Servis Araçları (J Plaka) Hizmet Yönetmeliğinin 8.4.1 maddesi ile ilgili uygulama aşağıdaki şekilde yapılacaktır.

“Pandemi sebebi ile okulların açılmaması olasılığına karşı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Okul Servis Araçları (J Plaka) Hizmet Yönetmeliğinin 8.4.1 maddesinde yer alan öğrenci listesinin talep edilmeden 2020-2021 eğitim öğretim süresince çalışma izin belgesinin düzenlenip akabinde personel taşıma izninin verilmesine karar verilmiştir.”